hit counter joomla
Folder Kerkbalans 2018

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

Pastorale vogelvlucht 13

Zomaar even een inkopper: Pastoraat, Gods werk door mensen voor mensen.
Op dit moment staat er 2 maart op de kalender en ik zit een uur voor de deadline waarop nog kopij kan worden aangeleverd. Vanmorgen met onze hond Zorba de snijdende kou getrotseerd. Zorba komt uit Kreta en is een zogenaamde “mix d’amour”. Van alles wat maar gezegend met een dikke ondervacht waardoor de kou hem niet lijkt te deren.

Hij neemt alle tijd om zijn territorium af te bakenen waarbij de gevoelstemperatuur langzaam alle gevoel bij mij weg neemt. Enfin, thuis staat de hete koffie klaar.

Het weekje Veluwe met Marianne was heerlijk. Prachtige natuur, ’s morgens bevroren rijp op de hei, zelfde hond en een heerlijk zonnetje. We verbleven in een jaren-60-vakantiehuisje in het bos, met rode tegeltjes op de vloer, midden in het bos voorzien van een houtkachel die roodgloeiend werd gestookt en de afwas was weer een manuele handeling. Lezen, puzzelen, wandelen, koken en vooral besluiten wat we niet zouden gaan doen. En natuurlijk samen met de kids mijn 65ste verjaardag gevierd. En zo kom je uitgerust terug.

In elke krant kom je het tegen. Het gestegen aantal rouwadvertenties in deze periode. Ook binnen onze gemeente is dat merkbaar en voelbaar. U zult begrijpen dat daardoor afspraken soms moeten worden verzet of dat het iets langer duurt voordat een afspraak gemaakt kan worden. Mijn contract is in ieder geval verlengd tot augustus. De periode daarna is onderwerp van gesprek. Ik sluit af met een hartelijke groet aan iedereen.

Tot ziens, bij u thuis of in de gemeente, Albert

p01
doneer 10