Folder Kerkbalans 2018

Pastorale vogelvlucht 14

De kalender geeft 6 april aan. Het zonnetje schijnt op de schutting die deze week in volle glorie is hersteld na de opgelopen schade door de laatste zware storm. Het was best wel even wennen de laatste twee maanden, zo’n open gat. Onze buren zijn fantastisch maar toch wil je graag wat privacy zonder dat anderen daar direct zicht op hebben. Behalve bij vakanties, dan letten we zorgvuldig op elkaars spullen en we helpen elkaar daar waar nodig. Lekker doorsnee en geen rijdende rechter!

Er ligt een drukke periode achter ons. Veel uitvaarten, paasdienst in de Oldeburgh, de paascyclus en behoorlijk wat huisbezoeken. De vreugde over de opstanding en de rouw over het verlies van een geliefde. Soms bekruipt me het gevoel dat we zo langzamerhand al de oude mastodonten van de gemeente verliezen. Mensen die door hun niet aflatende inzet deze gemeente gemaakt hebben tot wat hij is. Wat de toekomst brenge moge... is hier wel zeer van toepassing. Mijn balboekje geeft aan dat ik zo’n acht adressen binnenkort moet bezoeken, dus de opgelopen achterstand valt reuze mee. Met andere woorden aarzel niet om contact op te nemen.

Op één van beide foto’s kunt u zijn dat de eerste onderdelen voor het 50-jarig bestaan van de Vrijheidskerk zijn afgeleverd. Verdere info vindt u elders. Als het feest met evenveel plezier wordt gevierd als wij hebben met de voorbereidingen dat zit het wel snor.

Morgen ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan een dag waarin we ons gaan bezinnen op de toekomst van onze gemeente. In mijn “banktijd” was beleid een vast onderdeel van mijn werkzaamheden. De beste herinneringen bewaar ik aan trajecten met veel onbekende grootheden. Hoe groter de onbekendheid, des te creatiever het proces en des te belangrijker het vertrouwen in de kundigheid van de mensen waarmee de klus geklaard moest worden. God geeft ons deze klus, verder bouwen op de hoeksteen, zijn Zoon.

Het blijft een prachtig avontuur, gemeente zijn.
Tot ziens, bij u thuis of in de gemeente, Albert

P 20180406 094042 vHDR OnP 20180322 140747 vHDR On