hit counter joomla
Folder Kerkbalans 2018

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

50 jaar Vrijheidskerk

Via de regionale pers zal inmiddels algemeen bekend zijn dat de Grote Kerk van Alkmaar dit jaar haar 500 jarig bestaan viert. Maar dichter bij huis hebben we dit jaar nog een jubileum te vieren: in mei bestaat de Vrijheidskerk 50 jaar.
Is de PGA er wel aan toe om dit te vieren?

Het is inderdaad geen makkelijke tijd geweest, de laatste jaren en ja, er zijn nog wonden te likken, maar we gaan samen verder. Er is geen alles oplossende reden te bedenken om dit maar stilletjes voorbij te laten gaan. Voor wie het nog in bezit heeft staat in het boek van H.C. Dubbeldam ‘Omzien in bewondering - veertig jaar Vrijheidskerk 1968-2008’ heel goed en boeiend de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling beschreven. 
In de afgelopen tien jaar is de Vrijheidskerk van een wijkkerk voor West de sectiekerk voor heel Zuid geworden.

In het weekend van 30 juni en 1 juli willen we bij dit jubileum stil staan. We zouden het fijn vinden als u dit alvast in uw agenda noteert.
Het is moeilijk te bepalen wie er wel of niet op naam een uitnodiging zal moeten ontvangen. Dat doen we dus niet. Om aan dit dilemma te ontkomen is dit een open uitnodiging aan iedereen die zich betrokken en geroepen voelt. Iedereen is welkom, dit geldt ook voor de buurt.
Het programma zal onder meer bestaan uit een dankdienst, de opening van de hernieuwde bijbelse tuin welke met een labyrint wordt uitgebreid, een gezamenlijke (wereld)maaltijd ... 
In de uitwerking en uitvoering zal de jeugd maximaal worden betrokken.

De ondertoon van de gehele viering is gekoppeld aan het jaarthema: De kerk van Gods / onze dromen. U kunt vast nadenken of u tegen dit licht een bijdrage heeft die u wilt delen. Bij voldoende aanbod is hier mogelijk een (zomer)boekje uit samen te stellen. We zijn benieuwd hoe u de kerk van uw dromen beschrijft of uittekent.

Er is een organisatiecommissie gevormd, bestaande uit Akke Wiersma, Edith van Tiel, Geertje Visser, Steve Geel, Edwin Wiggelinkhuizen, Nielspeter Jans, Albert Kozijn en Cor Docter. Bij hen kunt u vragen stellen of bijdragen inleveren. Uiteraard zal in een volgend nummer meer uit de doeken worden gedaan, dit is slechts een eerste aankondiging.

De commissie

p01
doneer 10