hit counter joomla

Activiteiten

 

VT2016nj

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik op de afbeelding om de folder te downloaden.

Activiteiten

Kijk voor alle activiteiten in de agenda.

Presentatie jaarrekeningen CvK en CvD

Na de dienst op 13 mei presenteren het College van Kerkrentmeester en het College van Diakenen in de Vrijheidskerk en in de Immanuelkerk de jaarrekeningen over 2017 aan de gemeente. Iedereen is van harte welkom de presentatie bij te wonen. De jaarrekeningen liggen op zondag 29 april en 6 mei ter inzage en een digitale versie kan in de week voor de presentatie opgevraagd worden bij het kerkelijk bureau.

Namens de kerkenraad

Bijbelstudiegroep

Er is een nieuwe bijbelstudiegroep is van start gegaan in sectie Noord. Wij zoeken nog wat meer deelnemers, iedereen is welkom.
Het gaat om het leren maar ook om meer contact te krijgen met elkaar, om elkaars gedachtegoed te kunnen delen. Wij komen regelmatig bij elkaar en zijn begonnen met als ondersteuning de boekjes van het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse kerk.

Lees meer...

Bijbelkring

Deze groep bespreekt maandelijks met elkaar de teksten die in het Evangelisch-Luthers Dagboek aangegeven staan voor de eerstkomende zondag na de bijeenkomst van de groep. De groep wil samen naar de bijbelteksten luisteren en wisselt gedachten hierover uit.

Lees meer...

Stiltekring

Vanaf 16 januari. Bereid zijn om stil te worden, te blijven bij wat er is en je te richten op de ruimte van de Eeuwige. We mediteren samen gezeten in een kring, na een korte inleiding zittend en meditatief wandelend in de kerkzaal. Daarna drinken we een kop thee en wisselen we ervaringen uit. Ervaring in mediteren is niet nodig.

Lees meer...

Gemeente-picknick

Zondag 15 juli is er weer de jaarlijkse gemeente-picknick als afsluiting van het seizoen! De insteek is: Iedereen wordt verzocht om eten en drinken mee te brengen, dat we vervolgens met elkaar delen. Denk aan hartige taart, rauwkost, sandwiches, fruit, sap, fris, wijn etc. Neem zelf een picknickkleed mee. De organisatie zorgt voor borden, bekers, bestek, wat stoelen en tafels en een paar partytenten.

Lees meer...

Zomerschool 2018

Vanaf 13 augustus. Er is geen andere mogelijkheid dan moed', mystieke teksten voor mensen van nu door vrouwen van geloof: Simone Weil, Etty Hillesum, Dorothee Sölle, Ida Gerhardt en Mariade Groot. Nadere informatie volgt in Samen Verder en op www.pg-alkmaar.nl.

Lees meer...

Gemeentereis ‘Waar gouden de portalen zijn’

In september gaan we op kerkenpad! Ja, op kathedralenreis. Een week lang zullen we de ontwikkeling van de Franse gotiek bestuderen door de mooiste kerken van Frankrijk van buiten en van binnen te bekijken.

Lees meer...

Binnenkort...

 
 24 juni 2018  15:00 uur:
Inloopmiddag De Wijkplaats
 
 04 juli 2018  14:00 uur:
Inloopmiddag Westerhout
 
 15 juli 2018  11:30 uur:
Gemeente-picknick
 
 15 juli 2018  15:00 uur:
Inloopmiddag De Wijkplaats
 
 08 aug 2018  14:00 uur:
Inloopmiddag Westerhout
 
 13 aug 2018  10:00 uur:
Zomerschool - mystieke teksten
 
 16 aug 2018  10:00 uur:
Zomerschool - mystieke teksten
 
 20 aug 2018  10:00 uur:
Zomerschool - mystieke teksten
 
 23 aug 2018  10:00 uur:
Zomerschool - mystieke teksten
 
 27 aug 2018  10:00 uur:
Zomerschool - mystieke teksten
 
 30 aug 2018  10:00 uur:
Zomerschool - mystieke teksten
 
 05 sept 2018  14:00 uur:
Inloopmiddag Westerhout