Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

bestel de kalender

ZWO-berichten - december 2014

Kinderen in de knel

Met kerst voert Kerk in Actie campagne voor kinderen in de knel, samen met kerkelijke gemeentes en donateurs. Dit jaar staat het werk van Mwana Ukundwa in Rwanda voor weeskinderen centraal. Tijdens de kerstcollecte in veel Protestantse Gemeenten wordt er voor dit werk gecollecteerd.
Geef deze kerst een pleegouder cadeau
Papa’s sterke hand om vast te pakken. Mama’s ogen die aandachtig naar je kijken als je iets vraagt. Onvoorwaardelijke steun waardoor je als kind voelt dat je veilig bent. Een gevoel dat veel weeskinderen in Rwanda elke dag moeten missen. Daarom willen we hen deze kerst die steun teruggeven, zodat ze onbezorgd groot kunnen worden. Doe mee en geef deze kerst een pleegouder cadeau.

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus. Hij groeide op in een gezin met zijn moeder Maria en Jozef die als een vader vorm hem zorgde. Jozef was zo een pleegvader van Jezus. Wij vinden dat ieder kind een Jozef verdient. Een vader- of moederfiguur die hen steunt en ervoor zorgt dat kinderen echt kind kunnen zijn. Onze partner Mwana Ukundwa zorgt ervoor dat kinderen in Rwanda een Jozef krijgen. En wij willen hen daar deze Kerst samen met u bij steunen.
De inkomsten voor de kerstcampagne komt ten goede aan het werk van Mwana Ukundwa in Rwanda en andere projecten van 'Kinderen in de Knel'.

Kerk in Actie en de bestrijding van ebola

Ebola is een ziekte die de gevaren van vergaande onderontwikkeling laat zien: een epidemie die enorme vormen aanneemt omdat mensen arm zijn, de hygiëne niet goed is en de gezondheids-diensten niet functioneren. Duizenden mensen zijn al gestorven. De rol van de kerken is evident: in het bijstaan van mensen bij hun verdriet; in het aandragen van nieuwe begrafenisrituelen die er voor zorgen dat besmetting van de slachtoffers zo veel mogelijk wordt tegengegaan en ook zijn kerken en verwante organisaties bezig met het verlenen van hulp bij de bestrijding. Kerk in Actie verleent steun via het ACT Alliance programma. De activiteiten spelen zich af op het vlak van de voorlichting: mensen zich bewust maken van de gevaren van ebola en hoe zich te gedragen om besmetting te vermijden (zoals handen wassen met zeep e.d.), contacten van de gemeenschap met de betreffende regeringsinstanties verbeteren, stigmatisering van slachtoffers voorkomen, bouwen van een kliniek om mensen te behandelen, etc. Wilt u Kerk in Actie steunen in haar werk in de hulp aan slachtoffers van de ebola epidemie, dan kunt u een bijdrage overmaken op IBAN NL89 ABNA 0457 4574 57 o.v.v. noodhulp.