Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

ISBA-paaspakkettenactie 2015

Het ISBA-fonds – het Interkerkelijk Sociaal Beraad Alkmaar - zal ook dit jaar evenals de voorgaande 9 jaren paaspakketten verstrekken aan mensen die financieel en ook vaak sociaal in een moeilijke positie verkeren.

In het laatste jaar hebben wij in aanloopcentrum De Zwaan in toenemende mate mensen ontmoet, die niet meer rond kunnen komen, omdat zij hun werk zijn kwijtgeraakt en schulden hebben gemaakt. Daar zijn mensen bij, die hun huur niet meer kunnen betalen, dakloos geworden zijn en noodgedwongen een beroep moeten doen op de nachtopvang van de gemeente Alkmaar. Ook komen we regelmatig alleenstaande moeders met jonge kinderen tegen, die een beroep doen op het ISBA-fonds, omdat ze tegen het eind van de maand geen geld meer hebben om eten te kopen.

In de veertigdagentijd vraagt het ISBA de gezamenlijke kerken juist in deze voor velen moeilijke tijden om via een inzameling iets te willen geven aan deze mensen.
Het feest van Pasen nodigt uit solidair te zijn en eerlijk te delen met “de armen” verweg maar zeker ook dichtbij. In de veertigdagentijd houdt het ISBA inzamelingen in de gezamenlijke Alkmaarse kerken.
De inzameling vindt plaats in overleg met de diaconie op zondag, 15 maart en zondag,
22 maart

Op die dagen nemen wij graag uw gaven voor de paaspakketten in ontvangst. Geschikte artikelen zijn: houdbare levensmiddelen zoals koffie, thee, suiker, kaas en broodbeleg, soep, blikgroenten en fruit, paaseitjes, chocola, maar ook artikelen als kaarsen, theelichtjes, theedoeken, badhanddoeken en toiletartikelen, kleine presentjes en speelgoed.
Wilt U liever geld geven, dan kunt u uw gift in een gesloten envelop in de inzameldoos doen of persoonlijk afgeven,ook kunt u geld overmaken op rekening NL81 INGB 0651 2585 02 t.n.v. ISBA-fonds, Alkmaar o.v.v. Paas-actie

Wij hopen net als de vorige keren op uw royale medewerking. U kunt ervan verzekerd zijn, dat u veel mensen een goed paasfeest bezorgt. In de week voor Pasen zullen wij de pakketten bij de mensen thuis bezorgen.

Als U in Uw omgeving mensen kent, die geholpen zouden zijn met een paaspakket, aarzel dan niet dit aan ons door te geven.

Alvast hartelijke dank, namens het ISBA,
Johan Potter, tel: 072 515 46 54)
Mariet Buren, (tel: 072 515 39 78)