Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Bericht van het Coördinatie Orgaan Asielzoekers

fiets coaEinde maand augustus lag het accent op AZC Heerhugowaard. Meegesleept door het enthousiasme van de projectleidster Jeanine Stricker hebben we al 9 dames-, 2 heren- en 5 kinderfietsen kunnen afleveren. Ze worden tijdens de verbouwing voorlopig opgeslagen. Het zijn grote gebouwen op een groot terrein. In 60 woonunits worden 600 asielzoekers gehuisvest in ruime vertrekken. Veel ruimte om de gebouwen. Er komt een moestuin, een boomgaard is er al, een kas etc. Ook een kledingwerkplaats.

Jeanine vertelde de reden waarom de kerkmensen hun activiteiten op het AZC terrein moesten staken in het verleden. Daar hoorde ik nog mensen teleurgesteld over praten. Het kwam door een beleidswijziging. De asielzoekers moesten er zelf op uitgaan om de maatschappij te ontdekken, niet pamperen op het terrein zelf. Alle activiteiten van vrijwilligers werden gestaakt. Geen vijandigheid t.a.v. de kerk dus.
Nu mogen we weer volop onze bijdragen leveren. De PG HHW heeft al vrijwilligers aangeboden, ook gaat die gemeente fietsen verzamelen. Prachtig wat een kerk kan in deze.
Intussen is hier in Alkmaar onze bijdrage steeds nog nodig.
De teller t/m aug 2015 staat op 148 fietsen. En wat een mooie exemplaren heeft u gegeven! Uitzonderlijk gul, mooi om mee te maken. Dit maakt dienen tot een feest.
Ten slotte te zeggen dat ik de maand september op vakantie ga, dus hebt u geduld met een onbeantwoorde telefoon of mail. Daarna volle kracht verder.
Blijft u het dus nog steeds in gedachten houden als u afstand wil doen van uw oude fiets? Graag! Ook kinderfietsen vanaf 3 jaar

Theo Bruin
Tel:072 512 42 02