Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Bericht van het COA - december 2015

coaAfgelopen maand is er veel gebeurd. Ons land wordt overspoeld met vluchtelingen en Alkmaar met Heerhugowaard krijgen daar veel mee te maken.
Nieuwste bericht is dat het belastingkantoor in Alkmaar opvang wordt. Deze vluchtelingen worden praktisch buren van onze Vrijheidskerk. Ik hoop u de volgende maand daar meer over te kunnen vertellen. De verbouwing is nog niet begonnen. In de kranten is te lezen hoe de mensen erop reageren. Hoe doen we dat zelf als kerkgemeenschap? Hoe denken we over hen?

Gaan we wegkijken; ons verschuilen uit angst; hopen dat het niet bij onze voordeur komt? Hen in gedachten en woorden beschuldigen van denkbeeldig gedrag? Het komt nu vlakbij. Of willen en durven we dat ze onze naasten worden?
God zegt heel duidelijk dat we de vreemdeling niet moeten verdrukken maar juist zijn goedheid laten zien. Vanuit deze gehoorzaamheid en dit getuigenis krijgen we kracht om de juiste dingen te doen. Angst voor vreemdelingen smelt juist weg als je er mee bezig houdt. Dat is een goed medicijn!!
Vanuit de ARK is er na de vergadering van 9 november een platform opgericht die alle activiteiten van de Alkmaarse kerken coördineert. Hierin kunnen we allen mooi samenwerken.
Verdere ontwikkelingen: In Bergen heeft de Vrije School een sponsorloop gehouden voor de AVO Bergen en veel geld, fietsen en vrijwilligers opgebracht. Prachtig werk.
In Heerhugowaard zijn erg veel kleding en fietsen binnen gekomen. Zoveel dat kleding niet meer nodig is voor de 200 vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen. Het eist nu buitengewoon veel van de COA-ambtenaren, die moeten improviseren en organiseren. Ook zij hebben onze voorbede nodig.
Inmiddels heeft de maand oktober al weer 12 voornamelijk kinderfietsen opgebracht.
Hartelijk dank voor uw gaven! Wat u nu wilt geven is bestemd voor COA Alkmaar.
Blijft u het dus nog steeds in gedachten houden als u afstand wil doen van uw oude fiets? Graag! Ook kinderfietsen vanaf 3 jaar

Theo Bruin, diaken sectie Zuid
Tel:072-5124202