Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Alkmaarse Raad van Kerken en hulp aan vluchtelingen

vrijheidskerkEind 2015 hebben wij u laten weten dat de Alkmaarse Raad van Kerken een werkgroep “Vluchtelingen” heeft opgericht. Inmiddels is bekend dat de Vrijheidskerk de mogelijkheid biedt een Open Huis te organiseren. De kerk ligt vlakbij het belastingkantoor dat momenteel omgebouwd wordt tot AZC.
Aan de vluchtelingen, die in april komen, wordt op maandag t/m vrijdag ’s middags een gastvrije plek geboden met ruimte voor gesprekken en taallessen. De werkgroep ziet dit als een begin. Als blijkt dat er meer en andere activiteiten gewenst zijn wordt dit later georganiseerd. “Klein beginnen en aansluiten bij de behoeften van de vluchtelingen” is de leidraad voor de werkgroep.

De werkgroep is intensief bezig met de voorbereidingen van het Open Huis. Het is een initiatief dat alleen kan slagen als er voldoende vrijwilligers zijn die zich hiervoor in willen zetten. U krijgt binnenkort de mogelijkheid zich hiervoor op te geven.
Dus opnieuw: u hoort nog van ons!
Ria de Rijke, secretaris ARK