Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Fietsen voor kinderen asielzoekers

fiets coaDe actie duurt nu al twee jaar en vier maanden en heeft nu 225 fietsen opgeleverd. Voornamelijk kinderfietsen en damesfietsen. Dat is iets om heel dankbaar voor te zijn. De bekendheid hierover breidt zich nog steeds uit. Het Leger des Heils doet nu ook actief mee dankzij de inzet van kapitein Anne Stastra. In het nieuwe asielcentrum Belastingkantoor zijn nu 25 kinderfietsen klaar voor gebruik. De kinderen staan te springen om ze te gebruiken. De COA-ambtenaar Sarah Teppema die erover gaat wil dat de kinderen eerst een fietsproef afleggen. Dat is op 5 juli gebeurd, het was een hele happening. Er zijn ongeveer negentien fietsjes verstrekt en de kinderen hebben hard geoefend op het parkeerterrein voor het AZC Robonsbosweg. De vrijwilligers van de Freedom Church en het ARK team Vrijheidskerk hebben meegewerkt. Elke fiets krijgt tussen de trappers een gele verfvlek uit een spuitbus ten teken dat de fiets eigendom is van COA. Als er wat met de fiets is, geeft dat recht op reparatie. Ze vertelde ook dat er 85 kinderen zijn tussen 0 en 18 jaar en het is nog niet eens vol. Dus… zijn er nog veel fietsen nodig!
Blijft u er aan denken? Zonder uw hulp en aandacht zal het niet gaan. Dank u wel!!
Vriendelijke groet,
T.J.J. Bruin, diaken/sociaal vrijwilliger