Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

bestel de kalender

ISBA-paaspakketten-actie 2017

pakket

Het ISBA-fonds –het Interkerkelijk Sociaal Beraad Alkmaar- zal ook dit jaar evenals de voorgaande 10 jaren paaspakketten verstrekken aan mensen die financieel en ook vaak sociaal in een moeilijke positie verkeren.

Wij ontmoeten in aanloopcentrum de Zwaan in toenemende mate mensen, die niet meer rond kunnen komen,omdat zij hun werk zijn kwijtgeraakt en schulden hebben gemaakt.
In de veertigdagentijd vraagt het ISBA de gezamenlijke kerken juist in deze voor velen moeilijke tijden om via een inzameling iets te willen geven aan deze mensen.
Het feest van Pasen nodigt uit solidair te zijn en eerlijk te delen met “de armen” ver weg maar zeker ook dichtbij.
Ook diverse andere kerken en parochies in Alkmaar doen traditiegetrouw mee aan de ISBA-paaspakkettenactie. De inzameling binnen de PGA vindt in overleg met de diaconie plaats op de zondagen 26 maart en 2 april.
Geschikte artikelen zijn houdbare levensmiddelen zoals koffie,thee,suiker,kaas en broodbeleg, soep, blikgroenten en fruit, paaseitjes, chocola, maar ook artikelen als kaarsen, theelichtjes, thee- en badhanddoeken en toiletartikelen, kleine presentjes en speelgoed.
Wilt u liever geld geven, dan kunt u uw gift in een gesloten envelop in de inzameldoos doen of persoonlijk afgeven, ook kunt u geld overmaken op rekening NL81 INGB 0651 2585 02 t.n.v. ISBA-fonds Alkmaar o.v.v. Paas-actie.
In de week voor Pasen zullen wij de pakketten bij de mensen thuis bezorgen. Mocht U in uw omgeving mensen kennen, voor wie een paaspakket heel is, kunt u dat aan ons doorgeven.

P.S.
Wij organiseren deze actie dit jaar voor de laatste keer. We hebben hiertoe op onze laatste openbare jaarvergadering (6 oktober 2016) besloten, omdat het wekelijkse ISBA-werk steeds meer toeneemt en de spreekuren steeds drukker bezocht worden, wat extra zorg en aandacht met zich meebrengt. Het wordt voor onze relatief kleine club op den duur een te grote belasting om naast de reguliere ISBA-taken ook nog eens een steeds in omvang toenemende paaspakkettenactie te organiseren. Het is mogelijk, dat de ARK, de Alkmaarse raad van kerken, de actie over zal nemen.

namens het ISBA
Johan Potter, 072-5154654