Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

bestel de kalender

Stichting Help to Help Alkmaar

Verslag van ons werkbezoek: 2017
Na een vliegreis van bijna 24 uur kwamen aan op het vliegveld van Harare, Zimbabwe op vrijdagmiddag 2 juni 2017. Onze vrienden Jeannette en Fred, waar we gingen logeren, stonden al op ons te wachten.
Zaterdag hebben we besteed om bij te komen van de lange reis en een beetje te wennen aan de lagere luchtdruk van 1550 m boven de zeespiegel. Het avondeten genoten we samen met vrienden, Sally en Jim, die een auto kwamen brengen waarvan we tijdens ons bezoek gebruik van mochten maken.
Zondag vierden we Pinksteren in de Presbyteriaanse Kerk waar we nog een aantal vroegere vrienden konden begroeten.
Maandag bezochten we oma Pauline in Epworth om te horen hoe het met haar en de 16 kleinkinderen ging. Meegebrachte kleding werd uitgedeeld, waarop een korte modeshow moest volgen om de gevers te laten zien hoe het stond.
De volgende dagen van de week werden besteed aan overleg met de toezichthouders van Hands of Hope Foundation, die een 26-tal weeshuizen in Zimbabwe beheert. Daarbij hebben we vooral gesproken over het opleiden van kinderen voor een beroep om daarmee later een inkomen te kunnen verwerven. Hands of Hope doet daar al wel iets aan bij sommige grotere weeshuizen.
Wij werden gezegend met de hulp van Lucy Mutemaringa en haar familie van diepgelovige christenen die willen helpen daarvoor een lokaal te bouwen in Epworth, in de buurt van het huis van oma Pauline. Zij behoren bij een kerk die veel vrijwilligers beschikbaar stelt om bij het bouwen daarvan te helpen.

Omdat er van de kleinkinderen van oma Pauline enkelen zijn die het op de middelbare school erg goed doen hebben wij als Help to Help Alkmaar in Harare een geregistreerd Trust Fund geopend om die kinderen te helpen een HBO-opleiding te gaan volgen. Dit fonds wordt beheerd door een
advocaat, Norman Mugiya, die is gemachtigd tot het betalen van collegegelden uit dit fonds. Bovengenoemde Lucy Mutemaringa heeft ons aan zijn adres geholpen omdat zij ook een eigen fonds bij hem in beheer heeft.

Zondag 11 augustus brachten we ons laatste werkbezoek aan oma Pauline om alle kinderen nog te kunnen zien en te spreken en om ze allemaal nog eens op een foto te zetten.

En zo kijken we terug op een een drukke periode waarin we begeleid werden door de dagelijkse zorgen en gebeden van onze vrienden Jeannette en Fred. Daarbij de zegeningen en bewaring van Onze Vader die we mochten genieten en ontvangen.

Hierbij nog een woord van dank aan iedereen die onze stichting helpt met een maandelijkse bijdrage als sponsor. Ook in de tweejaarlijks collecte van de kerk of via een overschrijving naar onze bankrekening. We danken ook alle kopers van de potten jam die Winnie elk jaar verkoopt voor dit goede doel. Ze is al weer op weg om het record van 2016 te breken - 500!

Met een dankbare groet van

Oma Pauline Kalongo, Winnie ter Veen, Jan ter Veen

Bankrekening: Stichting Foarinoar NL87 INGB 0008 3222 18
Help to Help Alkmaar – weeskinderen in Zimbabwe http://stichtinghelp-to-helpalkmaar.simpsite.nl