Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

ZWO-berichten - augustus 2014

Medische en psychosociale hulp in Gaza

Kerk in Actie draagt voor 30.000 euro bij aan medische en psychosociale hulp voor de slachtoffers van het gewapende conflict in Gaza.
Kerk in Actie biedt hulp via het internationale kerkelijke netwerk van de ACT Alliance. Daarbij wordt samengewerkt met de partners van de Raden van Kerken in het Midden-Oosten (MECC) en de Palestijnse gebieden. De MECC werkt in verschillende ziekenhuizen. Eén van de ziekenhuizen waarmee wordt samengewerkt, het Ahli Arab ziekenhuis, is meerdere keren gebombardeerd, waardoor de eerste verdieping zwaar beschadigd is en alle ramen kapot zijn. Vele patiënten liggen in de gangen van het ziekenhuis en leven in angst op volgende bombardementen.

Geef voor het noodhulpwerk van Kerk in Actie via rekeningnummer: NL89 ABNA 0457 4574 57 o.v.v. 'Noodhulp Gaza'. We bedanken u van harte voor uw donatie.

Wapen je met vrede

Vredesorganisatie PAX organiseert van 20 tot en met 28 september de Vredesweek. Het motto dit jaar is ‘Wapen je met vrede’. De Vredesweek vestigt de aandacht op een wapen dat bijna 70 jaar geleden zoveel slachtoffers eiste in Hiroshima en Nagasaki: kernwapens. Om het gevaar van deze inhumane massavernietigingswapens, die in een paar seconden honderdduizenden slachtoffers kunnen maken, te keren, is een internationaal juridisch verbod nodig. Internationaal zijn we hard bezig om landen bij elkaar te brengen om te gaan onderhandelen over een internationaal verbod op kernwapens. Dat is eerder succesvol gedaan bij landmijnen en clustermunitie.
De Nederlandse regering heeft een duwtje in de rug nodig van u. In september kunt u de campagne ‘Teken tegen kernwapens’ tekenen. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om een verbod op kernwapens op de politieke agenda te zetten. Doe mee en teken dit burgerinitiatief op www.tekentegenkernwapens.nl. Wilt u meer doen en meehelpen met deze massale handtekeningenactie? Neem dan contact op met PAX via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 - 233 33 46.