Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

bestel de kalender

ZWO-berichten - oktober 2014

Kalender 2015

In 2013 verscheen de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK) voor het laatst. Op veler verzoek is besloten om vanaf 2015 de Zendingserfgoedkalender uit te geven. Voor 2015 komen de afbeeldingen uit Egypte. Ze zijn van de hand van de meest vooraanstaande Christelijke kunstenaar in dat land, dr. Farid Fadel. Hij is lid van de Anglicaanse gemeente in Caïro en schildert aan de ene kant figuratief met sterke Egyptische karakteristieken wat zijn passie voor zijn land weerspiegelt.

Aan de andere kant is hij een groot bewonderaar van en kenner van het werk van Leonardo da Vinci. Veel van zijn werk bouwt daarop voort en heeft daarom een katholieke uitstraling. De kalender geeft informatie over het land dat de laatste jaren door een woelige periode is gegaan. En het gaat in op de kerken die in de samenleving present zijn.
De Zendingserfgoedkalender 2015 met als thema Uit Egypte heb ik mijn Zoon geroepen kost € 9 per stuk. Van dit bedrag is € 3 voor onze ZWO projecten Nes Ammim en Atta die we financieel ondersteunen. Op de gemeentezondag 19 oktober kunt u de kalender bekijken en door middel van een intekenlijst bestellen. Daarna kunt in alle kerken een proefexemplaar bekijken en een bestelling doen.