Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Actie Kerkbalans 2016.

kerkbalans logoHet lijkt nog ver weg: januari 2016 en de actie Kerkbalans. De kerk is druk in december. Druk met organiseren, ontmoeten, samen vieren, bezinnen, zingen en heel veel andere mooie dingen. Als Protestantse Gemeente Alkmaar zetten wij ons in om de geboorte van het Christuskind met elkaar te vieren, maar ook om dit gebeuren uit te dragen aan mensen om ons heen. We komen met velen samen in de Grote Kerk om te zingen en te overdenken.

We wandelen ‘langs’ het kerstverhaal, we ontmoeten bekende en onbekende mensen in mooie diensten rond kerst. Daarnaast proberen we ook mensen die zich eenzaam voelen of het moeilijk hebben bij onze activiteiten te betrekken. We doen ons best om ieder mens iets speciaals mee te geven.

En dan komt januari: weer terug naar het gewone leven, weg uit de feeststemming, tijd voor ‘nuchtere’ zaken. De actie Kerkbalans staat bij veel vrijwilligers in de kerk in de agenda: 17 tot en met 31 Januari 2016! Ze maken er tijd voor vrij en ze willen er tijd voor vrij maken. Ze weten dat de actie Kerkbalans zorgt voor een groot deel (ongeveer 70 %) van de inkomsten van de Protestantse Gemeente in Alkmaar. Ze hebben meegeleefd met de activiteiten in december en ze begrijpen dat deze mooie activiteiten – ondanks inzet van vele, vele mensen – toch geld kosten. Daarom gaan ze in weer en wind op pad: bezorgen de brieven voor kerkbalans bij u én komen ze ook weer ophalen. Ze zijn gemotiveerd want soms komen ze wel drie keer bij u aan de deur, omdat u niet thuis was. Hun inzet is groot. Daarvoor willen wij hen hartelijk danken.

In uw envelop voor de actie Kerkbalans vindt u naast een folder met informatie en een toezeggingsformulier voor 2016 ook een aanmeldingsformulier voor Kerkbalans Digitaal. Op dit formulier staan uw gegevens al voorgedrukt. Wilt u uw e-mailadres invullen en het formulier samen met uw toezegging in de retourenvelop doen en afgeven aan de bezorger? In 2017 krijgt u dan uw toezeggingsformulier en de andere gegevens over actie Kerkbalans in uw e-mailbox. Dat is voor u handig: u hoeft niet meer thuis te blijven op een bepaald tijdstip omdat de toezegging opgehaald wordt. U kunt snel en makkelijk uw toezegging invullen en versturen. Het werkt heel simpel: de ontvangen e-mail beantwoorden, uw bijdrage invullen, verzenden en dat is alles. Ook voor ons als kerkelijke gemeente heeft uw digitale toezegging veel voordelen. Vul daarom gelijk het formulier in.

Helaas moet de Protestantse Gemeente Alkmaar kerkgebouwen afstoten. Dat doet pijn, veel pijn. Vooral voor al die mensen, voor wie deze gebouwen zo dierbaar zijn. We hadden allemaal graag gewild dat er genoeg geld was om op de ‘oude voet’ verder te gaan. Helaas is dat door afname van het aantal leden en stijging van kosten niet mogelijk. Lukt het u om bij het invullen van uw toezegging te denken: ‘Het gaat niet om mensenwerk, maar om Gods kerk’? Wij hopen dat de mensen uit Oudorp en Oost weer een weg mogen vinden van geloof en vrede.

Door betrokken te zijn in woord en daad, houden we de kerk in balans.

Het College van Kerkrentmeesters

Download de folder van onze gemeente