Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Begroting 2016

huishoudboekjeBij dit artikel treft u een samenvatting aan van de begroting voor 2016 van onze gemeente.
Deze begroting is behandeld op de gemeenteavond van 30 november 2015 en goedgekeurd door de kerkenraad op 7 december 2015.
Opvallende zaken zijn de lagere bedragen bij onroerende zaken, zowel aan de baten- als aan de lastenzijde; de lagere bijdragen levend geld en de lagere lasten bij salarissen. Met uitzondering van de bijdragen van gemeenteleden zijn deze wijzigingen het gevolg van het vervreemden van gebouwen.

Op het moment van het opstellen van de begroting was nog niet duidelijk wanneer de vervreemding zou plaatsvinden. Wel is er vanuit gegaan dat De Terp vervreemd zou zijn op 31-12-2015. Die verwachting is uitgekomen.
Het mag ook duidelijk zijn dat de onderstaande begroting ons nog steeds grote zorgen baart. Bij de presentatie van de begroting is duidelijk gemaakt dat, als we op deze manier doorgaan, de reserves binnen 10 jaar op zijn. Het is 5 voor 12! Het komende jaar zullen we ons moeten afvragen hoe we de continuïteit van onze gemeente langer dan 10 jaar kunnen bewerkstelligen.
Het volledige rapport van de begroting 2016 met toelichting is voor belangstellenden digitaal op te vragen bij het Kerkelijk Bureau, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Download hier de samenvatting.