Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Opknappen Vrijheidskerk gereed!

vrijheidskerkEind februari is de werkgroep Opknappen Vrijheidskerk voor het laatst bijeen geweest. Omdat alle werkzaamheden inmiddels zijn afgerond heeft deze werkgroep zichzelf opgeheven. De verbouwing/renovatie is naar tevredenheid verlopen, behoudens wat oponthoud met het leggen van de vloerbedekking. Er is heel wat gebeurd: zaal 5 is een mooie ruime zaal geworden met een grotere gebruiksoppervlakte en doordat de trappetjes eruit zijn gehaald nu goed toegankelijk voor mindervaliden. In de complete nieuwe keuken is alles mooi overzichtelijk en ook als je met meerdere personen moet werken is er voldoende ruimte. Het geheel heeft een prachtige open uitstraling gekregen.

Bij de hoofdentree zijn de onhandige zware klapdeuren verwijderd en vervangen door een glazen schuifpui. Hierdoor is de entree ook gelijk een stuk lichter geworden. De toiletgroepen zijn geheel gemoderniseerd en er is nu ook een apart mindervalidentoilet gerealiseerd. In oktober j.l is het kerkelijk bureau verhuisd naar de nieuwe locatie, de volledig gerenoveerde en heringedeelde voormalige kosterswoning. Ook de bestrating rond het kerkelijk bureau is aangepast voor mindervaliden. Als werkgroep zijn wij zeer tevreden over de behaalde resultaten.

Bij deze maken wij van de gelegenheid gebruik om twee gulle gevers heel hartelijk te bedanken: door het spontaan storten van twee forse giften konden we nog wat extra werkzaamheden laten uitvoeren.
Met bovenstaande aanpassingen is de Vrijheidskerk weer helemaal ‘up to date’.

De Werkgroep Opknappen Vrijheidskerk,
Ditta Voetberg, Steve Geel, Piet Bogaards, Peter Bak, Fred ter Horst, Marijke Hoetmer