Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Actie kerkbalans 2016

kerkbalans logoZo langzamerhand is het tijd om de balans op te maken en de resultaten met u te delen.
Allereerst willen we de lopers hartelijk bedanken voor alle inspanningen om de actie Kerkbalans 2016 mogelijk te maken. Het is niet de leukste klus maar wel een hele belangrijke; persoonlijk contact is altijd nog de beste manier om maximale resultaten te behalen. Bedankt dus!
En dan nu iets over de resultaten:

In de begroting 2016 is uitgegaan van een totaalbedrag aan vrijwillige bijdragen van € 315.000,-. Dit was € 15.000,- lager dan de begroting in 2015 en € 30.000,- lager dan de begroting van 2014. Inmiddels is wel duidelijk dat we dit niet gaan halen. De daling gaat harder dan we hadden gehoopt. Ondanks alle inspanningen van vrijwilligers moeten we constateren dat het aantal toezeggingen terugloopt en daarmee ook het bedrag. Medio maart is er door 1278 mensen/gezinnen een bedrag van € 295.000,- toegezegd. We hopen dat dit aantal in de loop van het jaar nog wat toeneemt.
De opbrengsten dalen dus meer dan verwacht. Dit betekent dat er dit jaar scherp gekeken moet worden naar de kosten. Wat daar in elk geval aan meewerkt is de snelle verkoop van twee kerkgebouwen. Los daarvan zullen we de discipline moeten opbrengen om ons aan de begroting te houden. Extra uitgaven kunnen natuurlijk wel, maar dan is het zaak om daarvoor ook extra middelen binnen te halen! Alleen op die manier kunnen we samen uit de rode cijfers komen.
Wat in elk geval wel positief is – ook in het kader van kostenbesparing – is dat er dit jaar 264 aanmeldingen waren voor Kerkbalans Digitaal! Ruim één derde (558) van de aangeschreven toezeggers (totaal 1554) doet dat nu digitaal (via e-mail).
Vanaf deze plaats iedereen hartelijk bedankt voor de toezeggingen!
Uw toezegging volgend jaar ook via e-mail kenbaar maken? Stuur een e-mail naar het kerkelijk bureau voor aanmelding en/of meer informatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Namens het college van kerkrentmeesters

Joan Maljaars, penningmeester