Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Nieuwe bestemming orgel Trefpuntkerk

Trefpunt 002 CustomHet orgel is in 1968 gebouwd als opus 692 door de firma Pels & Van Leeuwen (Alkmaar) onder advies van Piet Kee. Financieel was dat mede mogelijk gemaakt door de ‘kwartjesactie’, een inzamelingsactie door de wijk.
Het is nu, na de sluiting van de Trefpuntkerk, verkocht aan de pastoor Van Ars Parochie in Haarlem. Op 21 juni is het gedemonteerd en op 28 juni is het afgevoerd. Inmiddels is het diezelfde week herplaatst om op zondag 3 juli al weer dienst te doen, alles in eigen beheer door een club vrijwilligers/organisten/orgelbouwers. De verwachting is dat het in september officieel in gebruik zal worden genomen.

Het is mooi dat het zo snel tot een goede herbestemming is gekomen. Het idee van ergens jarenlang in opslag, of nog erger, was allerminst aantrekkelijk.
Moge het nog vele jaren goede diensten doen.

20160630 162233 resized20160630 162244 resized