Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Van de scriba - januari 2017

De bezinning op de kerkenraadsvergadering van 15 december bestond uit een aantal vragen uit de nationale protestantentest. Dit leverde in de groepjes geanimeerde en verrassende gesprekken op.

Voor geïnteresseerden: de test is op internet te vinden, zo kun je zelf ook eens kijken op welke kerkelijke figuur je (gedeeltelijk) lijkt.

Verder was er heel wat te besluiten door de kerkenraad: opheffing kleine kerkenraad, plaatselijke regeling 2017, begrotingen 2017 van CvK en CvD, collecterooster.
De sectieteams, taakgroepen en colleges vertelden aan de andere kerkenraadsleden waar ze mee bezig waren in de afgelopen tijd en ook welke plannen er zijn.
Over de aanstaande wijzigingen in het ambtsdragerscorps waren tegenover veel afscheidnemers maar weinig nieuwe namen te melden.
Nog een drietal prikjes uit het boekje “95 speldenprikken” van Rikkert Zuiderveld: “als de zachtmoedigen de aarde beërven, staan de hebzuchtigen met lege handen”, “draag je het leed van de wereld op je schouders, onthou dan dat je zelf gedragen wordt”, “als Jezus zou twitteren, hoeveel volgers zou Hij dan hebben?”

Ik wens u allen en ons: veel van “geloof, hoop en liefde”!
Met groet,
namens de kerkenraad: Willem Meijer, scriba.