Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Van de scriba - november 2017

“Wat is dat: gemeente?” hoorde ik laatst in de kerk een kind vragen. Het antwoord van de ouder was duidelijk en voldoende: “Dat zijn wij allemaal bij elkaar.”

Op 14 oktober was er een kerkentoer langs de nog in gebruik zijnde kerken van groot-Alkmaar.

Met een gemêleerde groep ambtsdragers uit de drie kerkelijke gemeentes bezochten we de kerkgebouwen van West-Graftdijk, De Rijp, Schermerhorn, Stompetoren en de Vrijheidskerk (onze Immanuëlkerk in De Blije Mare was deze dag niet beschikbaar). Interessant om zo eens elkaars onroerend goed van binnen te zien en daar enige uitleg bij te krijgen en naar orgelspel te luisteren.

Ten behoeve van de voortgang in het kerkelijk bedrijf wordt nog steeds een scriba gezocht. Woorden van de voorzitter: “Dit is een zeer belangrijke functie waar we echt niet even zonder kunnen”. Denk er over na en/of kijk om u heen. Het lijkt (en is) een drukke job, maar binnen het moderamen hoef je niet alles alleen te doen, daar staat teamwork hoog in het vaandel.

Na diverse geluiden uit de gemeente over ons kerkblad Samen Verder heeft het moderamen besloten een enquête te houden onder al onze lezers. Bij dit nummer ontvangt u deze vragenlijst. Grijp die kans om uw mening te geven.
Het jaarrooster 2018 van de verschijningsdatums van Samen Verder hebben we goedgekeurd.

De Doopsgezinde kerk in Alkmaar bestaat 400 jaar. Zowel op de inloopzaterdag als bij de zondagse herdenkingsdienst vorige maand waren we aanwezig, evenals zeer veel andere belangstellenden.

Op de gemeenteavond op 27 november bent u allen welkom!
Ik wens u allen en ons: veel van “geloof, hoop en liefde”!

Met groet,
namens de kerkenraad: Willem Meijer, scriba.