Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Van de voorzitter - januari 2014

Ik wens eenieder voor dit nieuwe jaar alle goeds onder Gods zegen. Dat zal niet voor iedereen even meevallen. 2013 was een jaar van moeilijke besluiten, 2014 wordt een jaar van moeilijke uitvoering. Wanneer dit nummer uitkomt is de laatste dienst in de Terp in Oudorp aanstaande. Er is intensief naartoegewerkt en -geleefd, maar toch zal het zwaar vallen. We mogen er op vertrouwen dat ook dit een dienst zal zijn onder Gods nabijheid. Ik hoop en wens dat daarna ieder die het betreft een goed geestelijk onderdak zal weten te vinden en dat het niet het einde van een geestelijke betrokkenheid inhoudt. Het ‘ergens’ is belangrijker dan het ‘waar’.

De Actie Kerkbalans is gaande; ik beveel deze ten zeerste aan. Voor sommigen kan het verleidelijk lijken hun bijdrage uit onvrede maar vast te stoppen of te minderen, maar daarmee komen de blijvende lasten op minder schouders terecht. Doe dat elkaar niet aan.
Op 9 februari worden in een gezamenlijke dienst weer nieuwe ambtsdragers bevestigd. Het is erg moeilijk hier mensen voor te vinden. Gelukkig blijven enkelen aan, ondanks dat zij zouden kunnen stoppen. Allen hartelijk welkom, respectievelijk veel dank. Ook heel veel dank aan hen die dan stoppen voor hun jarenlange trouwe inzet; in het bijzonder aan de Oudorper ambtsdragers die stoppen, voor hen moet dit met zeer gemengde gevoelens gaan.

Mogelijk heeft ondertussen ook het RCBBG, waar het ingediende bezwaarschrift ter behandeling ligt, een start en enige vordering gemaakt. Een periode van stilstand kan zo gemakkelijk verlammend doorwerken in onbedoelde gebieden, terwijl het zo nodig is onze energie te blijven steken in het echt openstaan voor elkaar en elkaar verder te helpen. Al lijkt de toekomst duister, angstig en onzeker, we zijn een kerkgenootschap en mogen daaruit het volste vertrouwen hebben.

Cor Docter