Adventskalender 2017: Kwetsbaar als een kind

adventskalender2017

bestel de kalender

Sectieberaad Noord

Na de samenvoeging van de vier wijkgemeenten is de wijkkerkenraad verdwenen. Daarmee hebben we met elkaar ingestemd als wijkkerkenraad, immers we gingen één kerk van Alkmaar worden.
In de praktijk bleek al snel dat de lijnen verticaal liepen, dus de werkgroepen communiceerden wel naar de taakgroep en de kerkenraad en weer terug, maar de werkgroepen onderling binnen de sectie wisten niet goed meer waar iedereen mee bezig was. Voor de gemeenteleden was het ook niet meer duidelijk wie ze voor sectie-zaken aan moesten spreken. Er begonnen zaken door elkaar te lopen of werden dubbel gedaan. Dit was niet efficiënt, daarom is een klein overleggroepje ontstaan om de lijnen onderling kort te houden. Ondertussen zijn de ontwikkelingen verder gegaan en is gebleken dat dit overleg goed was, maar soms was er breder overleg nodig.

Wij denken daarom dat het goed is dit sectieberaad een formelere positie en duidelijkere taak te geven door het sectieberaad uit te breiden met afgevaardigden uit meerdere groepen in de gemeente. Dit is dan ook inmiddels gebeurd.
De uitbreiding is bedoeld om de samenhang van de werkgroepen te bevorderen en daardoor de samenhang binnen de sectie beter te waarborgen; de lijnen onderling kort te houden voor betere besluitvorming betreffende de sectie. Daarnaast is de verantwoordelijkheid betreffende zaken van de sectie Noord hierdoor duidelijker. Zaken die sectie-overstijgend zijn blijven binnen de huidige structuur van de taakgroepen, kerkenraad en het moderamen vallen.
In het sectieberaad zitten:
Hans Tijsen, Henk Stiegheuver (kostergroep), Letty van der Graaf (diaconie), Cees de Vries (algemene kennis), Marius Braamse/Yvonne Smit (overkoepelend), Ria Snippe (pastoraat) en Winanda Maljaars (eredienst en voorzitter op dit moment)
Wij komen ongeveer 1 keer in de maand bijeen op de woensdagmiddag. Wij staan open voor opmerkingen vanuit de gemeente en nodigen dan ook mensen uit voor breder overleg als het aan de orde komt.
Voor vragen over zaken binnen de sectie kunt u naast de algemene kerkenraad, dan ook bij ons terecht. Wij onderhouden het contact tussen de sectie en de kerkenraad. De kerkenraad op haar beurt stelt bij ons zaken aan de orde of vraagt onze medewerking voor zaken die meer in de sectie spelen en minder algemeen zijn.
Heeft u nog vragen, stel ze gerust, u kunt ons aanspreken tijdens de koffie na de kerkdienst, maar u kunt ons ook mailen of bellen.

Winanda Maljaars (voorzitter)
tel: 0226-76 90 04