hit counter joomla

Komende vieringen

 
 29 Apr 2018  10:00 uur:
ds. F. van Melle, Oudorp
 
 06 May 2018  10:00 uur:
prop. J. de Vries, Alkmaar
 
 10 May 2018  10:00 uur:
dhr. G. Kluft
 
 13 May 2018  10:00 uur:
pastor A. Kozijn
 
 20 May 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Donderdag 10 mei Hemelvaartsdag is er dienst om 10.00 uur in de Immanuelkerk.
Op deze dag is er een zangdienst, met een korte lezing en een gedicht.
Dus zing je graag kom dan naar deze dienst.
De voorganger is : Gerard Kluft

 

facebook

Stoelgang

Even iets over de voortgang van de stoelen in de Immanuëlkerk, want we hebben niet stil gezeten. De diverse acties van de afgelopen tijden hebben ongeveer 8500.- euro opgebracht. Daarbij was ook een anonieme gift van 250.- euro. Hartelijk dank. Er zijn ook nog liggende gelden van een erfenis van een aantal jaren terug, waarvan een gedeelte voor de stoelen gebruikt mag worden.

Read more ...

Belevenissen van dominee Sibilla

Er gaat wel eens wat mis in ons huishouden. Zo had ik (of eigenlijk wij) vorige maand een haast onoverkomelijk klitprobleem. Het lange haar van het kind was in vlechten in het zwembad zo in elkaar gekrompen dat er op twee plekken onuitkambare klitten waren ontstaan. Deze twee bulten werden zelfs onder skihelm groter. Het haar was vervilt, zo leerde ik later. Ten einde raad besloot ik dat de kapper eraan te pas moest komen.

Read more ...

Kindercatechese

De kindercatechese zit er weer op. Er waren acht kinderen die meededen dit jaar (twee waren ten tijde van de foto ziek). We hebben vier keer een goed samenzijn gehad, met twee keer Godly Play over het geheimenis van Pasen en het avondmaal, een hele spannende film die zich afspeelde in de tijd van de Reformatie en we hebben een Pesachmaaltijd gehouden met schapenvlees en mierikswortel en nog veel meer. Voor wie niet mee kon doen, kom volgend jaar.

Messy Church

Op zondagmiddag 10 juni is er in de Blije Mare Messy Church (aanvang 16:00).
Messy Church is informeel, oud leert van jong, met veel dingen om te doen, een korte viering en samen eten. Messy Church is heel toegankelijk voor mensen die geen kerk gewend zijn, dus neem gerust je vrienden en kennissen mee.

Zondag 17 juni

Zondag 17 juni wordt een bijzondere zondag.
Tijdens de viering begeleidt Marten Kamminga met zijn orgelspel de samenzang.
Hierna drinken we zoals gewoonlijk koffie of thee in de hal.
Daarna volgt er een lunchconcert dat ook Marten weer zal verzorgen.

Read more ...

Heilige stilte

Tijdens het vertellen van Godly Playverhalen is er veel stilte. Bij de gelijkenissen, bij de schepping van hemel en aarde, bij de gezichten van Jezus. Bij het luisteren naar elkaar, bij het doorgaan met het verhaal door er iets bij te maken dat ons meer over het verhaal kan vertellen. Zoals die slang van klei die in de geopende woestijnzak werd gelegd, of dat houten kruisje waar een meisje bloemen opplakte, als haar persoonlijke verwijzing naar het geheimenis van Pasen.

Read more ...

Lekkere hapjes

Zondag 22 april houdt de stichting Ararat na de viering in de Immanuelkerk een verkoop van lekkere hapjes.
De hapjes staan om 11 uur klaar. Er worden bonnetjes van € 1 verkocht om de haapjes mee te betalen. De hapjes zijn niet allemaal €1.- per stuk; het hangt van grootte en ingrediënten af.
U kunt de hapjes ook kopen en mee naar huis nemen.

Read more ...

Samen onze belevenissen delen

Elke zondag komen we bij elkaar in de Immanuelkerk om te vieren, te lezen, te bidden en te zingen. Na de viering drinken we koffie met elkaar maar er gebeurt meer. Ook door de week zijn we gemeente van Christus.
We doen samen activiteiten, we beleven iets in het groot of in het klein, we hebben onze verwachtingen en teleurstellingen in ons dagelijks leven.

Read more ...

Ook iets van jouw leven?

In de viering van 21 januari heeft Arie Bergwerff met ons zijn levensverhaal gedeeld, hoe zijn gang door het geloof verbonden was en is met hoe hij opgroeide en wat er op zijn pad kwam. Dit persoonlijke verhaal leverde veel herkenning op en raakte mensen. Graag zou ik wat vaker zulke persoonlijke levensverhalen willen delen. Dus als je denkt: dat wil ik ook wel, geef het dan bij mij aan.

Read more ...

Op zoek naar...

Wij zoeken mensen die er voor andere mensen willen zijn. Die het belangrijk vinden om iets te doen aan de eenzaamheid. Die houden van een mooi gesprek en een lach. Wij bieden: uitwisseling van kennis en ervaringen binnen verschillende generaties. Een wederzijdse waardering. Verrassende gesprekken. Een grotere betrokkenheid en begrip van verschillende generaties. Begeleiding in de eerste kennismaking en ontmoetingen.

Read more ...

De Olde Mare

Sprekers over hun inspiratiebron in Ouderencafé Olde Mare voorjaar 2018.
Ook in het voorjaar van 2018 vindt het café de Olde Mare weer plaats. Op dit moment zijn de volgende inleiders en onderwerpen bekend:

Read more ...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.