hit counter joomla

Komende vieringen

 
 21 jan 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 28 jan 2018  10:00 uur:
ds. P.I.C. Terpstra, Heemstede
 
 04 feb 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen en ds. D.P. Jans
 
 11 feb 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Viering 21 januari met een levensverhaal.
Op zondag 21 januari zal Arie Bergwerff zijn levensverhaal vertellen, een verhaal waarin hij onder andere laat zien hoe het met zijn geloof in die jaren gelopen is. Het is een mooie vorm ‘om het goede van ons geloof’ met elkaar te delen. De viering wordt geleid door ds. Sibilla Verhagen.

 

facebook

De belevenissen van dominee Sibilla

Ik loop sinds een week of twaalf hard. Nou ja, eigenlijk loop ik zacht. Want om overtollig vet kwijt te raken moet je zo lopen dat je nog een gesprek kan voeren - hardlooppastoraat is dus mogelijk. En het tempo waarbij ik nog adem over heb is bij mij heel laag. Dus ik doe niet zozeer aan hardlopen maar aan zachtlopen. Het voordeel van een laag tempo is dat je nog iets van de omgeving oppikt.

Zo kan ik toch nog genieten van bloeiende winterheide van mijn straatgenoot of het spannende licht van de ondergaande zon. Want eigenlijk wandel ik liever, maar ja, dat schiet niet op voor de vetverbranding. Dus nu maar zo. En het werkt overigens, naast wat andere maatregelen, dus ik kan het iedereen die zijn goede afslankvoornemens wil waarmaken, aanraden.

Je ziet wel eens hardlopers, als je zelf hardloopt zie je opeens heel veel hardlopers, met van die oortjes in. Zij luisteren naar muziek tijdens het rennen. Dat is wel handig, want de vaste cadans van muziek doet je in regelmatig tempo lopen. Maar behalve een hardloophorloge heb ik geen fancy gadgets aangeschaft. Bij mij komen die muziekjes vanzelf in mijn hoofd. En dan kan ik ze precies in het juiste tempo laten afspelen. Bij een dominee zijn dat natuurlijk hele sacrale muziekjes die boven komen drijven. Zo hoorde ik op tweede kerstdag, vlak voor kerstdiner (mijn man en gasten kookten), tijdens het lopen voortdurend het gloria van het Eer zij God in onze dagen. Dat liep fijn. Maar op nieuwjaarsdag was ik de heilige kerststemming helaas kwijt. Toen was het de Radetzkymars die klonk, uiteraard in wat langzamer tempo dan dat van Muti.

Iedereen een heel goed 2018!
Sibilla Verhagen

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.