hit counter joomla

Komende vieringen

 
 25 feb 2018  10:00 uur:
dhr. A. Kozijn
 
 04 mrt 2018  10:00 uur:
ds. P. Verhoeff, Alkmaar
 
 11 mrt 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 18 mrt 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


In de viering van 18 februari gaat niet Alexander Noordijk voor, maar ik. We hadden geruild, maar Alexander moet in IJburg ambtsdragers bevestigen.

 

De viering van 11 maart, de vierde zondag in de veertigdagentijd, is er een meditatieve viering waarin stilte en inkeer een grotere plaats hebben, en woorden een kleinere. Waarschijnlijk ga ik iets doen aan de hand van het Geheimenis van Pasen naar een verhaal van Godly Play. Dit verhaal gaat in op de veertigdagentijd als voorbereiding voor Pasen. Ik moet alleen met het beamteam nog kortsluiten of dit kan. Het beamteam zoekt trouwens nog vrijwilligers!

 

Met Palmpasen, 25 maart, worden er dit keer geen palmpasenstokken gemaakt en is er geen optocht. De kinderen doen in de veertigdagentijd Godly Play met de verhalen ‘De gezichten van Pasen’.

facebook

Belevenissen van dominee Sibilla

Samen met drie andere ouders volg ik de Parenting Course. Dit levert veel herkenning op uit ons dagelijks leven met kinderen en met ons leven van vroeger toen we zelf kind waren. Eén van de avonden gaat over grenzen stellen. En een grens stel je bijvoorbeeld als je een kind zijn eigen speelgoed laat opruimen. Nu ben ik daar niet zo goed in.

Ja, wel in andere grenzen: niet schreeuwen bij mijn oor, altijd iets eten van wat je niet lekker vindt, zo ontdek je de wereld, en nog veel meer. Maar voor rommel heb ik gewoon geen oog. Nou ja, ik zie het wel, maar aan opruimen denk ik altijd op het verkeerde moment. Dus er ligt nog steeds een plastic schep in de tuin, die ligt er al vanaf de zomer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook niet zo goed kan opruimen. Ik heb het ook niet helemaal goed geleerd. Mijn vader was een krantenman, hij gaf weekbladen uit. En als we meereden met zijn auto zaten wij op de kranten. Niet op één, maar op ongeveer een laag van tien centimeter dik. Zowel de achterbank als de bodem van de auto lag helemaal vol. Vonden wij als kind niet erg hoor. En soms mis ik nog een vers krantje, of eigenlijk: de geur van oplosmiddel.

Ik kan dus niet zo goed opruimen. Mijn werkkamer is nooit helemaal opgeruimd. Ik ben er wel mee bezig. Ook mijn bureau – het bureau van mijn vader, dat vroeger ook vol kranten lag - heb ik al een eind gedaan. Maar leeg is het niet. Een vijftiental jaar geleden had ik wel een leeg bureau. Toen werkte ik bij een bedrijf met een clean desk policy. Na een half jaar werkte ik daar trouwens niet meer. Maar nu is er niemand van wie dit moet. Geen ouderling die me erop aanspreekt. En in mijn werktijd heb ik altijd wel iets interessanters te doen. Ach, ik troost mij maar met een uitspraak die aan Einstein wordt toegeschreven: ‘Als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waar staat een leeg bureau dan voor?’

Sibilla Verhagen

 

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.