hit counter joomla

Komende vieringen

 
 17 dec 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 24 dec 2017  21:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 25 dec 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 31 dec 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 07 jan 2018  10:00 uur:
prop. J. de Vries, Alkmaar

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 24 december Vierde advent – kerstnacht. ’s Morgens is de Vrijheidskerk gesloten. Om 21.00 uur begint de viering van zowel de vierde advent als Kerst. Inzingen vanaf 20.40 uur. M.m.v. Gospelkoor Joy Alkmaar. Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans. Zie het artikel over Lied 466 (‘O kom, o kom, Emmanuel’). Thema: ‘Joy! Vreugde!’

 

Eerste kerstdag 25 december Kerstmorgendienst met een kerstspel voor jong en ouder door de kinderen en de leiding van de kindernevendienst. Titel: ‘De Bijbel: Boek vol verwachting’. M.m.v. Theo Kostelijk (trompet) en een groep zangers. Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans. De preek is met het kerstspel verweven; het is één vertelling. De grootste Bijbel van Alkmaar zal het podium vullen. Dit Boek gaat open en dan…

 

Zondag 31 december. Viering waarin we stilstaan op de grens tussen oud en nieuw. We zullen het aan de hand van Jozua 3 over grenservaringen hebben. In de grote Bijbel zullen we daadwerkelijk opbergen wat we niet willen meenemen naar het nieuwe jaar. We bergen het in Gods Woord, in Gods hart. Thema: ‘Drempeldurf’.

 

Zondag 7 januari Voorganger: proponent Jerke de Vries. Nieuwjaarsontmoeting na de dienst.

 

Zondag 14 januari Onze organist Dries Post zit al 50 jaar achter het orgel! Een heuglijk feit. We schenken aandacht aan deze halve eeuw orgelmuziek. We zullen tijdens de dienst ontdekken dat muziek verschillende emoties kan verklanken. Aan de hand van bijbellezingen hebben we het over droefheid en vreugde, boosheid en geluk. Dries zal deze gevoelens telkens vertolken. Na de viering kunt uw hem natuurlijk feliciteren met zijn klinkende jubileum!

 

Zondag 21 januari Lezing: Marcus 1: 14-20. Eerst lezen we, dat Johannes is overgeleverd. Jezus neemt zijn taak onmiddellijk over en gaat meteen naar Galilea om goed nieuws van Godswege te verkondigen. Het goede nieuws is, dat de tijd is aangebroken en het Koninkrijk nabij is. Dan roept Hij de mensen op om geloof te hechten aan dit goede nieuws. Ook roept Hij mensen om hem te volgen. Zij staan op en volgen hem inderdaad. Natuurlijk zullen we als reactie op deze lezing Lied 531 zingen: ‘Jezus die langs het water liep’. ‘Hij spreekt ook ons hart aan, heden, en wenkt ons met zich mede. En lokt ook nog zoveel ons aan, tot wie zouden wij anders gaan?’

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Sectie Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36

 

 

 

 

 


Jaarthema

Het jaar 2018 willen wij in Almaar Zuid tot een bijzonder jaar maken. We gaan een jaar lang activiteiten organiseren rondom een jaarthema. Gekozen is voor een toekomstgericht thema: de kerk van Gods/onze dromen. U zult er zeker meer over horen. En wij hopen gauw te horen over jouw/uw droom van een kerk.

Lees meer...

ERO CRAS

Ero CrasO kom, o kom, Emmanuel! Verblijd uw volk, uw Israël!
Op zondag 24 december vieren we de vierde advent én kerst in één dienst. ’s Morgens is de Vrijheidskerk gesloten; ’s avonds beginnen we na het inzingen (dat om 20.40 uur van start gaat) om 21.00 uur met een adventstekst en het aansteken van de vierde adventskaars. Na een ogenblik van stilte gaan we dan over op het vieren van Jezus’ geboorte. Gospelkoor Joy Alkmaar zet de toon.

Lees meer...

Schoendozen

Zoals elk jaar, hebben ook dit jaar de kinderen van de kindernevendienst en de club schoendozen versiert en gevuld. Een mooie manier om de kinderen te leren dat geven belangrijk is en kinderen in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau te bezorgen. Dank voor alle spullen die er door een ieder zijn ingeleverd, en voor het geld dat is op gehaald voor de verzendkosten. Er zijn 25 dozen ingeleverd bij stichting Edukans. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen elders in de wereld.

Vester op...

'Venster op De Vrijheidskerk 2017 - 2018', de informatiegids van de Protestantse Gemeente te Alkmaar, sectie Alkmaar-Zuid is helemaal up-to-date gemaakt. 
In dit boekje treft u allerlei informatie aan over onze gemeente. 

Lees meer...

Renovatie kerktuin

Beste gemeenteleden,
Het heeft even geduurd, maar hierbij willen wij u informeren over de definitieve plannen voor de renovatie van de kerktuin van de Vrijheidskerk en het straatwerk achter de kerk.
Inmiddels is er een presentatie geweest aan en voor het Sectieteam Zuid samen met de tuingroep en op 3 september hielden we na de dienst een presentatie voor gemeenteleden van de Vrijheidskerk.
---
Download het pdf-bestand om verder te lezen.

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Data: 10 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april, 9 mei en 6 juni.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.