hit counter joomla

Komende vieringen

 
 24 juni 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 30 juni 2018  14:00 uur:
 
 01 juli 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 08 juli 2018  10:00 uur:
dhr. A. Kozijn
 
 15 juli 2018  10:00 uur:
ds. A.T. Kramer, Heiloo

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


 

Zondag 17 juni Taizéviering. We zingen bekende liederen uit de liederenschat van de kloostergemeenschap en delen het brood en de vrucht van de wijnstok. Op de plek van de preek opent zich een oase van stilte.

 

50 jaar Vrijheidskerk: zaterdag 30 juni, 14.00 uur: Middaggebed in de kerk, opening van de hernieuwde Bijbelse tuin, middagprogramma, wereldmaaltijd.

 

50 jaar Vrijheidskerk: zondag 1 juli: Feestelijke dienst rond het thema ‘Kerk van Gods/onze dromen’. Komt dat zien!

 

Zondag 22 juli: Hoofdlezing: Marcus 6: 30-44, over de vijf broden en de twee vissen. Zie de op 30 juni onthulde kring van mensen rondom de tafel.

 

Op zondag 29 juli vindt de eerste zomerdienst met de lutheranen plaats: in de Lutherse Kerk (de Vrijheidskerk is dan gesloten). Op 5 augustus kerken we samen in de Vrijheidskerk. Op 19 augustus weer in de Lutherse Kerk en op 26 augustus opnieuw in de Vrijheidskerk. Op de tussenliggende zondag 12 augustus gaat er een gastpredikant voor.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Sectie Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36

 

 

 

 

 


50 jaar Vrijheidskerk - 1968-2018

Nog even en dan is het zover: ’50 jaar Vrijheidskerk’. We kijken tijdens het feestweekend terug, maar vooral vooruit. Want de gemeente van de Heer is op de toekomst gericht, op Zijn toekomst gericht! Er zal een expositie zijn met foto’s van de kerk in het verleden, maar het loopt uit op een beeldenreeks van de gemeente van nu.

Lees meer...

50 jaar Vrijheidskerk - 1968-2018

Zoals eerder is aangeduid bestaat de Vrijheidskerk deze maand 50 jaar.
In het weekend van 30 juni / 1 juli willen we bij dit jubileum stil staan. De voorbereidingen zijn in volle gang. We kunnen nog uw hulp gebruiken bij de volgende onderdelen:

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 15

De kalender geeft 2 mei aan. Na een paar warme dagen en een periode van regen komt de tuin volop tot leven. Dat geldt ook voor het leven in en rond onze vijver. Kleine visjes, bergen kikkerdril gevormd door kwakende breedbekkikkers, daarna duizenden kikkervisjes.

Lees meer...

Zondags gaan we naar de kerk

over een paar liturgische zaken

Gedachtenislichtjes
Naast het orgel staat een kaarsenstandaard. Elke zondag branden er wel een paar kaarsjes. Ik weet niet of u het weet, maar iedereen kan daar vóór de dienst een waxinelichtje aansteken. Deze liggen voor u en jullie klaar!

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Contactpersonen gezocht

Eerder heeft u kunnen lezen in een artikel van Albert Kozijn over een nieuw in te richten vorm van pastoraat. De werkgroep eredienst Zuid is daar druk mee bezig. Het plan heeft kans van slagen als ook u er aan mee wilt werken. Daarom doen we een dringend beroep op u. Wilt u contactpersoon worden voor vijf adressen? Een paar keer per jaar aanbellen en een bezoekje brengen bij mensen die ook lid zijn van uw kerk. Omzien naar elkaar, zomaar en bij lief en leed.

Lees meer...

Vester op...

'Venster op De Vrijheidskerk 2017 - 2018', de informatiegids van de Protestantse Gemeente te Alkmaar, sectie Alkmaar-Zuid is helemaal up-to-date gemaakt. 
In dit boekje treft u allerlei informatie aan over onze gemeente. 

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Data: 6 juni, 4 juli, 8 augustus, 5 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.