hit counter joomla

Komende vieringen

 
 17 dec 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 24 dec 2017  21:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 25 dec 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 31 dec 2017  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 07 jan 2018  10:00 uur:
prop. J. de Vries, Alkmaar

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 24 december Vierde advent – kerstnacht. ’s Morgens is de Vrijheidskerk gesloten. Om 21.00 uur begint de viering van zowel de vierde advent als Kerst. Inzingen vanaf 20.40 uur. M.m.v. Gospelkoor Joy Alkmaar. Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans. Zie het artikel over Lied 466 (‘O kom, o kom, Emmanuel’). Thema: ‘Joy! Vreugde!’

 

Eerste kerstdag 25 december Kerstmorgendienst met een kerstspel voor jong en ouder door de kinderen en de leiding van de kindernevendienst. Titel: ‘De Bijbel: Boek vol verwachting’. M.m.v. Theo Kostelijk (trompet) en een groep zangers. Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans. De preek is met het kerstspel verweven; het is één vertelling. De grootste Bijbel van Alkmaar zal het podium vullen. Dit Boek gaat open en dan…

 

Zondag 31 december. Viering waarin we stilstaan op de grens tussen oud en nieuw. We zullen het aan de hand van Jozua 3 over grenservaringen hebben. In de grote Bijbel zullen we daadwerkelijk opbergen wat we niet willen meenemen naar het nieuwe jaar. We bergen het in Gods Woord, in Gods hart. Thema: ‘Drempeldurf’.

 

Zondag 7 januari Voorganger: proponent Jerke de Vries. Nieuwjaarsontmoeting na de dienst.

 

Zondag 14 januari Onze organist Dries Post zit al 50 jaar achter het orgel! Een heuglijk feit. We schenken aandacht aan deze halve eeuw orgelmuziek. We zullen tijdens de dienst ontdekken dat muziek verschillende emoties kan verklanken. Aan de hand van bijbellezingen hebben we het over droefheid en vreugde, boosheid en geluk. Dries zal deze gevoelens telkens vertolken. Na de viering kunt uw hem natuurlijk feliciteren met zijn klinkende jubileum!

 

Zondag 21 januari Lezing: Marcus 1: 14-20. Eerst lezen we, dat Johannes is overgeleverd. Jezus neemt zijn taak onmiddellijk over en gaat meteen naar Galilea om goed nieuws van Godswege te verkondigen. Het goede nieuws is, dat de tijd is aangebroken en het Koninkrijk nabij is. Dan roept Hij de mensen op om geloof te hechten aan dit goede nieuws. Ook roept Hij mensen om hem te volgen. Zij staan op en volgen hem inderdaad. Natuurlijk zullen we als reactie op deze lezing Lied 531 zingen: ‘Jezus die langs het water liep’. ‘Hij spreekt ook ons hart aan, heden, en wenkt ons met zich mede. En lokt ook nog zoveel ons aan, tot wie zouden wij anders gaan?’

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Vester op...

'Venster op De Vrijheidskerk 2017 - 2018', de informatiegids van de Protestantse Gemeente te Alkmaar, sectie Alkmaar-Zuid is helemaal up-to-date gemaakt. 
In dit boekje treft u allerlei informatie aan over onze gemeente. 


Aangegeven wordt hoe onze gemeente is georganiseerd en hoe en waar kerkdiensten plaatsvinden. Bovendien worden enkele algemene aangelegenheden van administratieve en organisatorische aard vermeld.

Het grootste deel van dit boekje is gewijd aan de namen van ambtsdragers en (wijk)medewerk(st)ers. Op deze manier kunt u snel achterhalen wie uw contactpersonen zijn of wie u voor bepaalde zaken kunt benaderen.
Tevens wordt aandacht geschonken aan de functie en taak van een aantal taak- en werkgroepen.
Als laatste hoofdstuk is een adressenlijst van alle medewerkers opgenomen. Voor zover bekend zijn ook de e-mailadressen opgenomen.
Wij hopen dat dit boekje u van nut mag zijn.
U kunt het boekje in gedrukte vorm afhalen bij Addy de Feijter op het kerkelijk bureau. De kosten zijn € 1,- per boekje. Een andere mogelijkheid is de gids gratis digitaal te ontvangen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De gids is alleen voor intern gebruik.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.