hit counter joomla

Komende vieringen

 
 21 jan 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 28 jan 2018  10:00 uur:
ds. A. Groenendijk, Bergen
 
 11 feb 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 14 feb 2018  18:00 uur:
Vesper met sobere maaltijd

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 14 januari Onze organist Dries Post zit al 50 jaar achter het orgel! Een heuglijk feit. We schenken aandacht aan deze halve eeuw orgelmuziek. We zullen tijdens de dienst ontdekken dat muziek verschillende emoties kan verklanken. Aan de hand van bijbellezingen hebben we het over droefheid en vreugde, boosheid en geluk. Dries zal deze gevoelens telkens vertolken. Na de viering kunt uw hem natuurlijk feliciteren met zijn klinkende jubileum!

 

Zondag 21 januari Lezing: Marcus 1: 14-20. Eerst lezen we, dat Johannes is overgeleverd. Jezus neemt zijn taak onmiddellijk over en gaat meteen naar Galilea om goed nieuws van Godswege te verkondigen. Het goede nieuws is, dat de tijd is aangebroken en het Koninkrijk nabij is. Dan roept Hij de mensen op om geloof te hechten aan dit goede nieuws. Ook roept Hij mensen om hem te volgen. Zij staan op en volgen hem inderdaad. Natuurlijk zullen we als reactie op deze lezing Lied 531 zingen: ‘Jezus die langs het water liep’. ‘Hij spreekt ook ons hart aan, heden, en wenkt ons met zich mede. En lokt ook nog zoveel ons aan, tot wie zouden wij anders gaan?’

 

Zondag 4 februari Gezamenlijke viering van heel de PGA in de Immanuelkerk (De Blije Mare). Afscheid en bevestiging van ambtsdragers. De Vrijheidskerk is gesloten.

 

Zondag 11 februari Hoofdlezing: Marcus 1: 40-45

 

Woensdag 14 februari, 18.00 uur Vesper met aansluitend een sobere maaltijd (zie elders voor nadere info).

 

Zondag 18 februari Eerste zondag van de veertigdagentijd. Hoofdlezing: Marcus 1: 12-15. We vieren samen avondmaal.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Inloopmiddag in de Vrijheidskerk

Zoals u het van ons gewend bent, wordt u zondag 4 februari vanaf 15.00 uur weer ontvangen met koffie, thee, limonade en wat lekkers erbij (zelfgebakken).

We zijn blij dat we deze middag Hannah Kwantes-Felthuis mogen ontvangen, die ons wegwijs maakt in de wereld van keramiek. Zij heeft een eigen atelier met de mooie naam “Hemel en aarden”.

Neem als voorproefje alvast eens een kijkje op haar website: https://www.hemelenaarden.nl/
U zult niet alleen verrast zijn door de mooie kunstwerken die gemaakt zijn, door haarzélf, én door cursisten, maar ook door de warme en ontroerende verhalen die erbij horen.
U wordt in de gelegenheid gesteld om zelf iets te maken, als u dat wilt. Alles mag, niets hoeft.
Verder is er natuurlijk weer de mogelijkheid van spelletjes doen of gewoon elkaar ontmoeten en bij te praten. Een middag speciaal voor jong en ouder!
Als afsluiting gebruiken we weer een eenvoudige gezamenlijke maaltijd van winterse kost. Houd voor verdere informatie komende weken facebook en de bankkrant in de gaten én vergeet u niet op te geven bij:
Joke van den Bos: 072 589 49 14 of 06 47 92 26 95
of e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Steve en Ditta: 072 515 54 00 of 06 36 54 23 19 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.