Komende vieringen

dhr. A. Kozijn

15 juli 2018  10:00 uur:
ds. A.T. Kramer, Heiloo

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 17 juni Taizéviering. We zingen bekende liederen uit de liederenschat van de kloostergemeenschap en delen het brood en de vrucht van de wijnstok. Op de plek van de preek opent zich een oase van stilte.

50 jaar Vrijheidskerk: zaterdag 30 juni, 14.00 uur: Middaggebed in de kerk, opening van de hernieuwde Bijbelse tuin, middagprogramma, wereldmaaltijd.

50 jaar Vrijheidskerk: zondag 1 juli: Feestelijke dienst rond het thema ‘Kerk van Gods/onze dromen’. Komt dat zien!

Zondag 22 juli: Hoofdlezing: Marcus 6: 30-44, over de vijf broden en de twee vissen. Zie de op 30 juni onthulde kring van mensen rondom de tafel.

Op zondag 29 juli vindt de eerste zomerdienst met de lutheranen plaats: in de Lutherse Kerk (de Vrijheidskerk is dan gesloten). Op 5 augustus kerken we samen in de Vrijheidskerk. Op 19 augustus weer in de Lutherse Kerk en op 26 augustus opnieuw in de Vrijheidskerk. Op de tussenliggende zondag 12 augustus gaat er een gastpredikant voor.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

50 jaar Vrijheidskerk - 1968-2018

Nog even en dan is het zover: ’50 jaar Vrijheidskerk’. We kijken tijdens het feestweekend terug, maar vooral vooruit. Want de gemeente van de Heer is op de toekomst gericht, op Zijn toekomst gericht! Er zal een expositie zijn met foto’s van de kerk in het verleden, maar het loopt uit op een beeldenreeks van de gemeente van nu.

We zullen de vreugde en de pijn uit vroeger tijd benoemen (want die pijn wás er en die ís er… die willen we niet wegpoetsen), maar we dromen ook over de kerk van de toekomst, hoe we een gemeenschap naar Gods hart (kunnen) vormen. We gaan er voor! Iedereen is genodigd om zich aan te sluiten.
Velen zijn in de afgelopen weken aan de slag gegaan om het feest voor te bereiden. Alle (!) banken zijn geschuurd en gebeitst, de perken in de bijbelse tuin zijn aangepast, een labyrint is aangelegd, de jongeren zijn opgetrommeld om mensen te interviewen, de feestcommissie maakte plannen, van een wereldmaaltijd voor de hele buurt tot een schouwspel op zondagmorgen. U kunt ook nog steeds bij de feestcommissieleden eigen verhalen, gedichten, tekeningen of foto’s aandragen van uw droom van een kerk (ik ben benieuwd!). Bij voldoende dromen maken we er een dromenboek van.
Nog even en dan is het zover! Dan beginnen we aan de volgende 50 jaar! Toch?

Namens de feestcommissie, Nielspeter Jans

wie is wie?