181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Kerst

Hoe gaan bij u de voorbereidingen op kerst? Dit jaar krijg ik zomaar dingen. Ik had geen adventskalenders besteld. Toch heb ik er twee gekregen. Eén krijg ik dagelijks in de mail van de PKN. Die klik ik dan gelijk weg want ik moet niet overvoerd raken. De andere die ik zomaar kreeg was van het Nederlands Bijbelgenootschap (ze zoeken nog een vrijwilliger voor Alkmaar en omstreken!). Deze kalender is op mooi karton dat je als een kaart op je bureau kan zetten.

En elke dag heeft deze kalender een afbeelding van een kunstwerk bij een bijbeltekst over licht of over duisternis. Daar kijk ik wel elke ochtend in de stilte naar. En aan de kinderen van de kerk heb ik dit jaar een adventsboekje uitgedeeld. Met voor elke dag iets om te doen, of om voor te lezen, of een lied. Hier moeten wij thuis nog werk van maken. We lopen nu vijf dagen achter. Maar ja, Sinterklaas is toch een feest wat voor het kinderhart eerst gevierd moet worden. Morgen wordt bij ons de kerstboom bezorgd, zo is ons beloofd. Dus dat lijkt goed te gaan. Ook heb ik al weken terug nieuwe tafelkleden en kerstengeltjes aangeschaft voor het familiediner. Maar nu dreigt dit alleen door familieomstandigheden toch niet zoals eerder gepland door te gaan. Ja, zo plan je van alles, wat niet gebeurt en plan je dingen niet, die toch gebeuren. En dan heb ik het over de voorbereidingen van de kerstvieringen nog niet eens gehad. Ach, Hij komt toch wel, dat kerstkind, wat wij ook plannen. Zelfs als alle hoop vervlogen lijkt. Ook de ijsvogel is van de week zowaar weer achter ons huis door mijn man gesignaleerd. Dus hoe de voorbereidingen ook lopen, die kerst komt er wel en ik wens iedereen een mooi feest toe en ook alvast een heel goed 2019!

Sibilla Verhagen

A3 poster Adrian Snell 14 april klein

Klik hier voor een vergroting.
Bestel hier kaarten.

alpha