Gesloten

gesloten

Sietse Greving

Beste gemeenteleden,

met ontsteltenis vernam ik het bericht dat ds. Sietse Greving (39) van de GKV Alkmaar op 7 augustus tijdens zijn vakantie in Zwitserland is verdronken. Hij was gaan zwemmen in de rivier de Kander, bij Reichenbach, maar kwam op zeker moment niet meer boven. Op 8 augustus werd in de vroege morgen zijn lichaam gevonden.
Ds. Greving was sinds september 2011 verbonden aan de GKV Alkmaar.
Hij laat zijn vrouw, vier kinderen en een ontredderde gemeente achter.

De GKV is de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, die de Kapelkerk in 2016 van ons heeft overgenomen. Hoewel dat binnen de PGA een aderlating was, was het op dat moment de best denkbare oplossing. De GKV was en is er verrukt over, Sietse Greving in het bijzonder. Onder zijn leiding en met zijn missionaire aanpak is er met succes veel gedaan aan het weer openstellen van het gebouw, om er weer een open Godshuis in de stad van te maken.

Namens de kerkenraad, en dus namens onze gemeente, heb ik ons medeleven betuigd aan de familie Greving en aan de GKV gemeente. Aanstaande zondag zullen we hen allen noemen in onze voorbeden.

Een enorme, nog niet te bevatten ramp voor gezin en gemeente.
De Heer zij met hen en met ons.
Cor Docter vz.