181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Bericht Fietsproject - juni 2019

Binnen ons team zijn ernstige bezwaren gerezen tegen het bedrog van de tussenhandel waar ik u de vorige keer over sprak. We hebben samen vergaderd met interkerkelijk centrum Enjoy (Hanja Jong) en een werkwijze ontworpen om dit zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit door de te verkopen fietsen te merken(inslagkeur), de prijzen van mooie fietsexemplaren te verhogen om de verleiding op doorverkoop te verminderen. Tevens door een grondige administratie op te zetten zodat we precies weten waar de verkochte fiets naartoe is gegaan.

De verkoop van de fietsen gaat zeer voorspoedig en voorziet in een grote behoefte!
Over de afgelopen vier maanden hebben we 52 fietsen verkocht waaronder achttien aan kinderen. Acht op de tien keer zijn de fietsen aan asielzoekers verkocht. De resterende twee aan de minima van HHW.
De gemiddelde prijs was € 16,- Dat is een “diaconale prijs” wat precies het doel is van ons projectteam en ook van Enjoy. Het heeft € 396,75 voor ons team opgeleverd. We zijn daardoor uit de verhuiskosten naar AZC Heerhugowaard gekomen. De financiën blijven onder controle van Ale-Jan Algra, onze penningmeester CvD.
We hebben nog iemand nodig die vertrouwd is in de regio HHW om mijn managementtaken over te nemen. Het wordt wat veel.
Een incident noem ik u van wat we meemaken. De vrouwen krijgen fietsles op fietsen die wij klaar hebben staan. Op Goede Vrijdag was er zo’n les door twee oud-politiemannen. Ook twee jongens meldden zich, wilden fietsles en kregen fietsen uitgereikt. Na enkele stuntelige fietspogingen lukte het hen ongemerkt te verdwijnen met de fietsen. Gelukkig werden ze gezien op de camera’s en werden ze in de kraag gepakt. Ze hebben een maatregel gekregen. Opletten blijft het devies.
We hebben dringend opslagruimte nodig. We hebben naast onze werkruimte twee containers waar ook nog tien lesfietsen in opgeslagen moeten worden. We hebben voor het overschot tijdelijk onderdak gekregen in de koolschuur van Martin en Joke van der Valk in St Pancras.
Dankbaarheid overheerst en blijdschap om wat we voor de asielkinderen kunnen doen. Dank u Here, U komt de lof en de eer toe nu en altijd.
Blijft u aan ons denken? We hebben uw bijstand nodig. Mocht u fietsen(fietsjes) ter beschikking willen stellen, belt u gerust. We halen ze bij u op.

Theo Bruin, vrijwilliger AZC Heerhugowaard. Namens fietsprojectteam COA HHW
Westerweg 27 1851 AA Heiloo

peuterkerk

23 juni Peuterkerk: Meisje, sta op!

23 juni Peuterkerk Meisje, sta op!