181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

samenverder 300

privacy 895556

KinK

Een van de activiteiten tijdens de “Feestweek van de Oecumene” was een presentatie door de leden van de werkgroep KinK (kunst in de kerk). Dinsdagavond 11 juni kwamen er ongeveer twintig belangstellenden naar de hal van de Blije Mare om wat meer te weten te komen over de activiteiten van deze groep.
Marga Jelles vertelde eerst iets over het ontstaan en de werkwijze van KinK. De groep is al vele jaren actief en bestaat momenteel uit negen mensen. Zij komen eenmaal per maand bijeen.

Eerst wordt er gezamenlijk een thema uitgezocht - meestal een bijbelboek of bijbelverhaal - en in de maanden daarna wordt dat thema verder uitgediept. Hierdoor geïnspireerd gaan ze een kunstwerk maken. Er wordt met verschillende vormen gewerkt, zoals bijvoorbeeld: textiele werkvormen, fotografie, schilderen en gedichten maken, of een combinatie hiervan. Als de kunstwerken klaar zijn, worden ze in september in de Blije Mare geëxposeerd en later ook in andere kerken. Ze worden ook wel voor kerkdiensten gebruikt.

Dit jaar was het Hooglied aan de beurt. De kunstenaars lieten om beurten hun werk zien en vertelden er iets bij. Er waren prachtige kunstwerken bij en de bijbehorende verhalen waren verhelderend en soms zelfs vermakelijk.
De groep bestaat nu uit negen mensen, maar dat moeten er liever niet meer worden. Als er toch belangstelling voor is, kan het concept zo overgenomen worden door nieuwe groepen.
De aanwezigen hebben genoten en stelden voor om elk jaar zo’n presentatie te houden.

peuterkerk

23 juni Peuterkerk: Meisje, sta op!

23 juni Peuterkerk Meisje, sta op!