Gesloten

geslotenHet kerkelijk bureau is gesloten van 20 december tot en met 3 januari.

181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

samenverder 300

privacy 895556

Lesbos – kamp Moria

Inzameling goederen
Van 3 februari tot 13 februari 2020 ga ik met een Nederlandse christelijke stichting als hulpverlener mee naar Lesbos, naar het kamp Moria, waar momenteel 14.000 mensen verblijven en dit terwijl er maar plaats is voor 3.000 mensen.
U kunt zich misschien voorstellen hoe opeengepakt mensen daar verblijven. Geen privacy, geen schone kleding, uren in de rij voor eten, terwijl het eten niet voldoende vitamines bevat, waardoor menigeen ziektes oploopt.

Dagen wachten voordat je naar de dokter kunt, die ook uit alle macht zijn best doet. Vervolgens kan de dokter velen niet afdoende helpen, omdat goede medicatie ontbreekt. Mensen komen daar ook veel met psychische klachten, door alles wat ze in het thuisland hebben meegemaakt, denk aan verkrachtingen, moord van familieleden etc.
Het is al met al een uitzichtloze, zorgelijke toestand, zeker nu het regenseizoen en de winter voor de deur staan. De vrijwilligers die daar komen, doen hun uiterste best.
Zelf ga ik me o.a. bezighouden met tenten bouwen, tickets uitdelen – aan de gelukkigen, die die dag naar de dokter kunnen en andere voorkomende werkzaamheden. Dit betreft de dagdiensten. Het kan ook zijn, dat je nachtdienst draait. Dan is het zaak dat je de poort in de gaten houdt. Mannen mogen niet bij vrouwen en kinderen ongevraagd naar binnen komen.
Iedere dag is er een dagsluiting met de groep en op zondag is er een kerkdienst in het kamp. Ik zie er erg naar uit, om daar van betekenis te kunnen zijn. Al kan dat ook bestaan uit een glimlach naar iemand of een arm om iemand heen slaan.
In samenwerking met de Diaconie zamel ik op zondag 17 november en op zondag 1 december goederen in. Dit gebeurt in de hal van de Blije Mare. Ook staat er een collectebus, waar donaties in gedaan kunnen worden. Deze worden o.a. besteed aan transportkosten. Met het overige geld kunnen goederen voordelig ingekocht worden door de stichting. Het is belangrijk dat strikt deze goederen ingezameld worden en niet naar spullen worden ingeleverd.

Wat wordt er ingezameld?
Hygiëne items: luiers, maandverband, tandpasta, tandenborstels (graag apart verpakt), zeep, shampoo/douchegel, scheermesjes, babydoekjes en kammen. (Geen tampons of Tena Lady)
Het is heel fijn, als u een of meerdere artikelen zou willen kopen of een donatie zou willen doen in de collectebus, die op de tafel staat op de genoemde zondagen.
Voor vragen kunt u mij bellen op 06 13 44 36 01 of mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer info: www.christianrefugeerelief.com

Helene de Graaf
Alvast hartelijk dank!

kerstwandeling2019kl

peuterkerk

13 oktober Peuterkerk: Jona

23 juni Peuterkerk Meisje, sta op!