181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

samenverder 300

privacy 895556

De begroting

De begroting voor 2020 ziet er anders uit dan u gewend bent.
Vanaf 1 januari 2020 worden de cijfers gesplitst per wijk. Dat betekent dat het inzichtelijk wordt hoe de wijken er, financieel gezien, voor staan. Uiteraard blijven er kosten en opbrengsten die niet specifiek aan een wijk gebonden zijn; deze worden vermeld onder ‘Algemeen’.

Uiteindelijk worden ook die posten via het resultaat verdeeld over de wijken. De verdeling gebeurt op basis van het aantal pastorale eenheden (PE) per wijk. Voor deze begroting is dat een verhouding van 43% (Noord) en 57% (Zuid); peildatum 1 september.

Niet alles is in beton gegoten, zeker niet bij een begroting. Bovendien is dit het eerste jaar dat we de opstelling op deze manier doen en het is niet ondenkbaar dat we deze verdeling in de toekomst moeten bijstellen. De werkelijke verdeling van de kosten én de opbrengsten wordt het komend jaar goed bijgehouden. Het uiteindelijke resultaat over 2020 per wijk kan daarom best wel eens een ander beeld geven dan wat deze begroting laat zien. Dit is onder andere sterk afhankelijk van de giften die we per wijk ontvangen in 2020 maar ook de (verwachte en onverwachte) kosten voor de kerkgebouwen.

Uit het overzicht van baten en lasten blijkt dat er een totaal operationeel tekort van € 156.850 is.
Na aftrek van de onttrekkingen uit de bestemmingsreserves en -fondsen is het uiteindelijke tekort € 95.251. Als we dit per wijk splitsen is dat voor Noord een tekort van € 44.502 en voor Zuid een tekort van € 50.749. Het ontloopt elkaar dus niet eens zoveel.
Als u, als lid van onze gemeente, de begroting wilt inzien, kunt u deze opvragen bij het Kerkelijk Bureau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Joan Maljaars,
ouderling-kerkrentmeester

Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay

taize0op de jongerenpagina

peuterkerk

9 februari Peuterkerk:
De ark van Noach

23 juni Peuterkerk Meisje, sta op!