181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

privacy 895556

Mano a Mano

El Gramazo, Dominicaanse Republiek
In ons vorige bericht las u dat we weer aan het werk mogen in de Dominicaanse Republiek. In El Gramazo deze keer. En ‘we ‘dat zijn Jan Pannekeet en Wieke Wijntje Kingma. Na de voorbereidingsdag begin december hebben we weer voldoende inspiratie om op pad te gaan! En er is meer bekend van de families waarvoor én waarmee we aan het werk gaan. Even in het kort de situatie van de families die zijn uitgekozen door het dorp.

In veel gevallen wonen er teveel mensen in een te kleine ruimte die ook nog eens slecht is. Deze situatie zorgt ervoor dat de hygiënische- en gezondheidsomstandigheden slecht zijn en dat een jong gezin geen eigen plek heeft. En daar kunnen wij op deze manier wat aan doen!

We kunnen weer slapen, eten en bijkomen van het werk in het multifunctionele gebouw in Los Anones. Het bouwbedrijf Tacisar is al met de voorbereidingen begonnen en tijdens het project staan ze ons bij om de juiste instructies te geven en alles rondom de bouw te coördineren.
We verwachten weer waardevolle ontmoetingen te hebben en hopen met onze hulp bij te dragen aan de verbetering van de leefomstandigheden in El Gramazo.
Onze reis is vanaf 13 februari te volgen via de website: www.manoamanodomrep.nl.

huis 1 Carlos en Jenny 2 kinders wonen bij haar ouders
Juan Carlos en Jenny met hun twee dochters wonen in bij Jenny’s ouders.

huis 2 Nelpin en Yadili wonen bij vader
Nelpin en Yadili wonen bij hun vader.

huis 3 Juan en Rosanna 1 kind
Juan Carlos en Rosanna met hun éénjarige zoontje. Huidige huis een krot met modder vloer.

huis 4 Joan en Santa zoon 2 kleinkinderenJuan Valentin en Santa Rodriguez met inwonende zoon en tweekleinkinderen.

huis 5 Domino en Claribel 3 kinders
Domino Lorenzo en Claribel Valentin met hun drie kinderen. Wonen in bij de ouders van Claribel.

huis 6 Gregoria en Jose Alberto
Gregoria en Jose Alberto met drie kinderen. Wonen in bij haar moeder. Er is één slaapkamer.

huis 7 Leopoldo met dochter kleinzoon en zoon
Leopoldo (84) woont samen met dochter Virtudes, kleinzoon Moses en zoon Ramon.

huis 8 Iveless en Inoel
Iveliss en Inoel met twee dochters. Hebben een stukje grond maar geen huis in El Gramazo.

Wieke Wijntje Kingma

taize0op de jongerenpagina

peuterkerk

9 februari Peuterkerk:
De ark van Noach

23 juni Peuterkerk Meisje, sta op!