KB GIFbanner

samenverder 300

privacy 895556

Vrijwilligers bij Calamiteiten

De kerken,die bij de ARK zijn aangesloten,hebben aan de burgergemeente van Alkmaar aangeboden bij een calamiteit of ramp desgewenst een actieve rol te gaan spelen. Met name door in onze kerk of in een ander kerkgebouw in Alkmaar gastvrij opvang te bieden, een kopje koffie/thee te schenken, een luisteren oor te bieden, mensen gerust te stellen.

De gemeente heeft zeer positief op dit aanbod gereageerd. De volgende stap is nu, mensen vinden die bij een dergelijke situatie oproepbaar willen zijn. Vandaar deze oproep u hiervoor aan te melden.
Begin dit jaar zal door de gemeente voor deze vrijwilligers een trainingsavond worden georganiseerd o.a. met uitleg hoe het gaat wanneer een calamiteit plaats vindt en hoe op te vangen personen kunnen worden benaderd.

taize0Deze activiteit is afgelast i.v.m. het coronavirus

peuterkerk

29 maart Peuterkerk:
De goede herder
g
aat niet door i.v.m. het coronavirus