181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

samenverder 300

privacy 895556

Actie Kerkbalans… alweer?

In januari 2020 gingen we dan toch echt van start met de Actie Kerkbalans! Zowel in Wijk Zuid als Wijk Noord is er op een gezellige manier afgetrapt met de actie. De vrijwilligers konden even gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje waarna de enveloppen werden uitgereikt die rondgebracht moesten worden. Gelukkig zijn er nog steeds gemeenteleden bereid om hierbij te helpen! Veel dank daarvoor!

Ook de digitale toezeggingen gingen (voor een tweede keer…) weer de deur uit in de startweek van de actie. Misschien omdat hij voor een tweede keer werd verzonden of omdat er steeds strengere regels voor spam gelden kan het zijn dat deze mail in de spambox beland. Kijkt u dus nog eens in het mapje met ‘Ongewenste mail’ of daar niet toevallig een mail van de kerk tussen zit (afzender Kerkbalans PGA). In die mail zit de link waarmee u uw toezegging heel eenvoudig en op een veilige manier via onze website doen. Van harte aanbevolen!

Resultaten 2019

Elk jaar maken we een begroting en schatten we in wat de vaste vrijwillige bijdragen van de gemeenteleden gaat worden. We zijn daar wat voorzichtig in geworden… Dit jaar waren we blij verrast door de opbrengsten. We hadden een bedrag van € 265.000 begroot en dat is uiteindelijk ook gehaald! De teller staat op € 268.500. Een mooi resultaat! Waarvoor iedereen hartelijk dank!

Vrijwillige bijdragen – periodieke gift?

Denkt u bij de toezegging voor 2020 ook eens aan de mogelijkheid om dit via een zogenaamde Overeenkomst Periodieke Gift te doen. We leggen dan de bijdragen voor de komende 5 jaar vast in een overeenkomst. Voordeel voor u is dat deze giften dan volledig aftrekbaar zijn (dus zonder aftrek van een drempel). Meer informatie hierover kunt u krijgen via het kerkelijk bureau (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nl (zoek op “overeenkomst periodieke gift”). Uw voordeel kunt u meteen bereken op de website: https://www.berekenhet.nl/giften/periodieke-giften.html

Joan Maljaars, Ouderling-kerkrentmeester