Gesloten

samenverder 300

privacy 895556

Uit de Algemene Kerkenraad

Nu het zeker is dat ds Sibilla Verhagen ons per medio mei gaat verlaten komen des te duidelijker de vragen en ideeën los over het hoe verder. Zoals ik de vorige keer schreef krijgen de toekomstscenario’s een andere dimensie. Bij het zoeken naar mogelijke oplossingen blijkt er gelukkig toch meer mogelijk dan eerst gedacht. Dankzij een goed financieel beheer biedt ons vermogen voldoende ruimte om op de ingeslagen weg met twee wijkgemeenten met elk een eigen predikant door te kunnen gaan. Dat is goed nieuws waar we mee verder kunnen. Dat geeft vrijheid en rust.

Een nieuwe start, zoals het goede nieuws van Pasen. Omzien naar elkaar, een veel gehoord gegeven, staat al jaren in onze visie. Door goede herders voor elkaar te zijn kunnen we af en toe ontstijgen aan de problemen van alledag. Dat is stap voor stap verrijzen. En Pasen is het feest om dat te vieren. Het is het feest van het leven: de dood is overwonnen. Dat is Bevrijding, de vrijheid die we weer gaan vieren.
‘Vrede zij u’. In het verhaal na Pasen klinkt nadrukkelijk deze groet, deze wens.

Cor Docter

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid