hit counter joomla

Gesloten

geslotenhet kerkelijk bureau is gesloten van 26 mei tot 6 juni

 

banners website 20223

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder 300

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.


 

anbi logo

 

privacy 895556

Even voorstellen...

Hij wordt op 30 oktober 1958 in het kinderziekenhuis in Oslo geboren. Buiten sneeuwt het. Zijn vader, die namens het ECN is uitgezonden, moeder en broer wonen dan nog in het plaatsje Lillestrøm maar verhuizen al snel met de baby terug naar Nederland en krijgen daar later nog twee jongens en een meisje.
Ferdinand Coehoorn woont twee jaar in de Alkmaarse Stalpaertstraat maar groeit op aan de Prins Bernhardlaan in Bergen NH. Hij gaat daar naar de School met de Bijbel en kan zo goed leren dat hij daarna het vwo mag gaan doen op het Christelijk Lyceum in Alkmaar. Eerst een jaartje naar de Laanenderweg (best ver fietsen vanuit Bergen) en daarna op de Fabritiusstraat.

Tot het vijfde jaar zit Ferdinand in een gemengde gymnasiumklas maar aangezien hij dan al weet wat hij wil gaan studeren en daarbij niets aan Grieks en Latijn heeft, maakt hij zijn middelbare school op vwo-niveau af. Met zijn diploma op zak vertrekt Ferdinand naar Delft om daar de studie Industrieel Ontwerpen te gaan doen. Samen met andere studenten heeft hij een kamer bij een hospita en stort zich deels in het studentenleven (lees: drinkt-graag- gezellig-een-potje-bier-mee) maar is tegelijkertijd ook wel degelijk heel serieus met de studie bezig.
Intussen leert hij tijdens een vakantie met een vriend op Terschelling Nienke Buma uit Hilversum kennen. Zij is daar toevallig met een vriendin en het is al snel “aan” tussen Ferdinand en Nienke.
Via een hoogleraar die ook bij Philips werkt, krijgt Ferdinand het verzoek zijn studie af te maken in Drachten, waar een grote Philipsfabriek staat. Ook daar gaat Ferdinand op kamers en hij studeert af op het ontwerpen van een scheerapparaat. Philips wil hem graag in dienst nemen en dat komt mooi uit want daardoor hoeft Ferdinand niet in militaire dienst.
In 1984 trouwen Ferdinand en Nienke en in 1987 wordt hun dochter Iris geboren, gevolgd door dochter Marit in 1989. Als Marit nog maar drie maanden jong is krijgt Ferdinand een baan bij Philips in Hongkong en vertrekt het jonge gezin. In 1992 wordt een derde dochter geboren, Tosca. Ferdinand houdt zich in Hongkong voornamelijk bezig met het ontwerpen van huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten, weegschalen e.d.
Als Tosca zeven maanden is, verhuist het gezin terug naar Nederland. Ferdinand gaat dan bij de Philipsfabriek in Hoogeveen werken en houdt zich bezig met het ontwerpen van keukenmachines en stofzuigers. Ook bouwt hij in die tijd zijn eerste eigen huis, d.w.z. hij maakt zelf het plan en koopt een stuk grond. Maar na vijf jaar, in 1997, verkoopt hij dit huis weer want er wacht een mooie baan bij Philips in Singapore op hem. Er wordt dus weer verhuisd, de kinderen gaan daar naar de Hollandse school waar Ferdinand bestuurslid van wordt en zelf houdt hij zich deze keer bezig met het ontwerpen van strijkijzers.
In 2003 verhuist het gezin echter weer terug naar Hoogeveen en richt Ferdinand zich meer op de ontwikkeling van Senseo-apparaten en een bier-thuis-tap-apparaat...
Na een flinke reorganisatie verlaat Ferdinand Philips. Hij gaat in 2009 werken bij een bedrijf in luchtzuivering in Alkmaar en verhuist naar de Oudegracht in Alkmaar. Een jaar later kopen Nienke en hij een stuk grond aan de voormalige Achterweg in Oudorp en laten daar hun huidige huis bouwen. Uiteraard weer naar eigen ontwerp.
Ferdinand wisselt nog twee keer van baan, hij werkt nog een paar jaar bij Handicare Trapliften en ten slotte nog bij Assa Abloy, een bedrijf in deuren en sloten. Voor zijn werk reist hij in die tijd veel naar o.a. Tsjechië en naar Lapland in Zweden.
In 2021 gaat Ferdinand met pensioen maar stilzitten is er beslist niet bij. Zo werkt hij nog vrijwillig voor Buitenlandse Zaken aan een programma om bedrijven in Azië, Afrika en Zuid- Amerika advies te geven, werkt hij graag in de tuin, kampeert hij graag in binnen- en buitenland met Nienke en hun tent, leest hij regelmatig een filosofisch of psychologisch boek en verzamelt hij notenkrakers. “Een noot kun je op verschillende manieren kraken”, zegt hij. Het is maar dat u dat weet. Voor een bezoek aan een museum is hij ook altijd wel te porren en experimenteren met koken en bakken vindt hij ook leuk.
En dan is er natuurlijk nog het vele werk voor de kerk. Ferdinand is scriba van de wijkkerkenraad in Noord en daardoor lid van het Dagelijks Bestuur, maakt ook deel uit van de Algemene Kerkenraad en is betrokken bij de werkgroepen Communicatie en Duurzaamheid.
“Ik ben blij als ik een steentje kan bijdragen”. In zijn geval is dat best een behoorlijke kei…
Ferdinand is blij met het vele vrijwilligerswerk en enthousiasme en ziet graag wat meer eenheid in de gemeente. “Diversiteit houd je sowieso en dat is goed maar we moeten elkaar ook dingen gunnen. We zijn een pluriforme gemeente waarin we wel onze eigen voorkeuren moeten blijven herkennen”.
Er valt nog veel meer over Ferdinand te vertellen maar helaas is deze ruimte beperkt. Maar schiet hem gerust eens aan tijdens het koffiedrinken na de dienst...

Letty van der Graaf

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid


 

peuterkerk


 

doneer 10