Gesloten

samenverder 300

privacy 895556

Uit de Algemene Kerkenraad

Na Pinksteren gebeurt er een tijdje niet zo veel meer in het kerkelijk jaar. We verkeren letterlijk en figuurlijk in een vakantieperiode. Een woord dat bijna net zo klinkt is vacante periode. Na het vertrek van ds Sibilla Verhagen en de langdurige uitval van ds Nielspeter Jans verkeren we dus tevens in een vacante periode. Hoewel de tijdsomvang daarvan niet vastligt moeten we toch in meerdere maanden denken. Bij de PKN Mobiliteitspool is ondersteuning in aanvraag in de vorm van een ambulant predikant om ons door de vacante tijd heen te helpen.

Een ambulant predikant is een predikant die tijdelijk in de gemeente werkzaam is voor vervangingswerk op het gebied van pastoraat, crisispastoraat, eredienst, kringwerk, catechese, etc. Ambulant predikanten zijn in dienst bij de PKN Mobiliteitspool en worden van daaruit ondersteund. Zij springen in het gat dat tijdelijk is ontstaan door ziekte of een vacature. Ze hebben ervaring in het gemeentewerk, zijn flexibel, maken gemakkelijk contact en weten snel thuis te raken in een gemeente. Tegelijkertijd houden ze ook een zekere mate van afstand naar de gemeente omdat het werk van tijdelijke aard is. De omvang bedraagt maximaal 0,5 fte voor twee jaar.
De jaarrekeningen van zowel de kerkrentmeesters als de diaconie zijn goedgekeurd, inmiddels ook door het hogere echelon, het Classicale College voor de Behandeling van Beheerszaken Noord-Holland, het CCBB. Beide Colleges en hun penningmeesters veel dank voor alle werk verricht.
De in het vorige nummer genoemde solvabiliteitsverklaring is door hetzelfde CCBB verleend, nu kan bij de Classis de goedkeuring van de vacature Noord worden aangevraagd. Dat is rijkdom. Daarom toch nog even terug naar Pinksteren: de Heilige Geest is dat stukje van God dat in de mensen zelf werkt. Die Geest is onze Inspiratie, ook in de vakantie en vacante periode.

Cor Docter

Kerk onlinenoord    <-- klik -->    zuid