hit counter joomla

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

AFH: feest, vrijwilligers en gitaren

“Het Alkmaar Freedom House is mijn familie”. Dit zei Tasar, een vluchtelinge uit Syrië. Zij bedankte tijdens het feest de vrijwilligers voor hun hulp en steun.
En feest was het, op 21 oktober, voor vrijwilligers en bezoekers van het AFH. Ruim 200 mensen genoten in de Vrijheidskerk van muziek, toneel, het bijzondere eten (veel exotische gerechten naast Hollandse kaas en poffertjes) en van de gesprekken met elkaar.

Lees meer...

Projectcantorij

zanggroepbij gezamenlijke viering op eerste advent: doe mee!
Op de eerste adventszondag, 3 december, is er een gezamenlijke viering van de beide secties, dit keer in de Blije Mare. Voor deze viering zal er een projectcantorij opgestart worden o.l.v. Anno Bos.

Lees meer...

Doe-maatje nieuws!

Doe-maatje

Doe-maatje bestaat sinds een jaar of twee. Bijna iedere week wordt er een beroep gedaan op Doe-maatje. Immers: iedereen heeft wel eens een klus of een probleem waar je geen raad mee weet.
Wat zou het dan fijn zijn als iemand je helpt. U/jij belt gewoon naar de doe-maatje lijn.

Lees meer...

Dringend aanvulling nodig

Terre des Hommes

Steun de Terre des Hommes winkel! 
Onze winkel heeft dringend aanvullingen nodig! Onder het motto ‘1e keus in 2e hands’ verkopen onze vrijwilligers, in onze winkel aan het Ritsevoort 3 te Alkmaar, kwaliteitsgoederen die door particulieren, winkels en bedrijven worden ingebracht. 

Lees meer...

Gevraagd: tellers voor de zondagcollecte

geld tellenElke week moeten de collectes van Noord en Zuid worden geteld. U telt met twee personen op het kerkelijk bureau. Tot op heden gebeurt dat op dinsdag of woensdag. Dit doet u drie maal per jaar gedurende één maand volgens een opgesteld rooster. U telt de collectebonnen en voor het muntgeld is er een telmachine. Het resultaat wordt op een voorgedrukt formulier genoteerd.Tijdsbesteding: ongeveer 1 uur per keer. U kunt zich aanmelden bij het kerkelijk bureau (072-511 33 78) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kink 2015 - Prediker

mvOp de pagina van KinK (Kunst in de Kerk) zijn de afbeeldingen van het project 'Prediker' te zien. 

Aan leven toekomen

aan leven toekomenpreken van J.C. den Hertog
Omdat er steeds veel vraag is naar de teksten van mijn preken, zette ik er een aantal bijeen in een boekje: ‘Aan leven toekomen – prikkels vanuit bijbelverhalen’. De teksten zien het leven als een reis, en dat je op die reis steeds meer toekomt aan echt leven. Onderwerpen in het boekje zijn: het reizen zelf; wat er te doen is onderweg; welk geluk je toe kan vallen; het verlangen naar voltooiing. De teksten zijn geschikt gebleken voor (groeps)meditatie door close reading. Daarnaast kan het boekje een aardig cadeautje zijn, vind ik, voor wie belangstellend zijn naar een onorthodoxe manier van bijbellezen. Het boekje kost € 12,50, is te bestellen bij de boekhandel (ISBN 978 90 5263 9482, theologische uitgeverij Narratio), en voorradig bij boekhandel Het Keerpunt (Huigbrouwerstraat 16). Graag aanbevolen!
ds. Jan C. den Hertog

p01
doneer 10