hit counter joomla

Gesloten

geslotenvan 24 augustus t/m 10 september
is het kerkelijk bureau
gesloten


Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

AFH: feest, vrijwilligers en gitaren

“Het Alkmaar Freedom House is mijn familie”. Dit zei Tasar, een vluchtelinge uit Syrië. Zij bedankte tijdens het feest de vrijwilligers voor hun hulp en steun.
En feest was het, op 21 oktober, voor vrijwilligers en bezoekers van het AFH. Ruim 200 mensen genoten in de Vrijheidskerk van muziek, toneel, het bijzondere eten (veel exotische gerechten naast Hollandse kaas en poffertjes) en van de gesprekken met elkaar.

De kinderen dansten aan het eind van het feest op de muziek van een DJ.
Het AFH draait nu ruim anderhalf jaar en de uitspraak van Tasar geeft wel aan dat het aan een behoefte voldoet. Het aantal bezoekers is de afgelopen periode opgelopen tot 30 à 40 per middag. Naast bewoners van het AZC weten ook vergunninghouders die elders in de stad worden hun weg naar het AFH te vinden. De behoefte om de Nederlandse taal te oefenen blijkt groot. Het is dan ook de eerste stap op weg naar integratie. De subsidie van het Oranje Fonds maakt het ook mogelijk om nieuwe initiatieven te starten. Zo is er een sollicitatietraining georganiseerd en staat een cursus weerbaarheid (voor de vrijwilligers) op het programma.
Het aantal bezoekers per middag (het record staat op 46) maakt de taken van de vrijwilligers pittig. Er is dan ook grote behoefte aan uitbreiding van het aantal vrijwilligers. Wilt u meedoen of weet u iemand die dat zou willen? Graag! Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op www.alkmaarfreedomhouse.nl of met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De gitaarlessen, die Erik Determann op vrijdagmiddag geeft, zijn geliefd. Vorig jaar hebben we met behulp van een speciale subsidie een aantal goede lesgitaren aan kunnen schaffen. Deze instrumenten blijven in het AFH. De afgelopen periode werden er ook gitaren geschonken die aan leerlingen meegegeven konden worden. Zij waren daar heel blij mee. Als u nog ergens een gitaar heeft die in goede staat is maar waar niet meer op wordt gespeeld, zou u die dan willen afstaan? Vluchtelingen zouden u daar heel dankbaar voor zijn! Ook hierover kunt u een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-49896107.

Ria de Rijke

p01
doneer 10