hit counter joomla

Gesloten

geslotenvan 24 augustus t/m 10 september
is het kerkelijk bureau
gesloten


Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

Laatdiensten seizoen 2018-2019

Moeder Aarde... Broeder Zon...

Twee beelden uit het Zonnelied van Franciscus van Assisi dat het uitgangspunt is voor de volgende serie van de Laatdiensten in het seizoen 2018-2019. De zorg voor de natuur, het milieu, de aarde; het staat hoog op de agenda van bestuurders en kerkmensen, van milieuorganisaties en politieke partijen. Veel boeken worden erover geschreven en documentaires gemaakt en het was dit jaar het thema van de Boekenweek.

Lees meer...

Steunpunt Verlies en Rouw

Oecumenisch Aandachtscentrum De Zwaan in Alkmaar start op dinsdagmiddag 25 september met een Steunpunt Verlies en Rouw en is bedoeld voor mensen die een dierbare zijn verloren.
Wanneer je een dierbare hebt verloren kun je behoefte hebben aan een plek waar je steeds weer je verhaal en verdriet kwijt kunt (een luisterend oor) en je ervaringen kunt delen met lotgenoten. Ook- en misschien ook juist- als het verlies voor de buitenwereld al weer enige tijd geleden is.

Lees meer...

KinK in De Blije Mare

Graag vragen wij uw aandacht voor de expositie van KinK (Kunst in de Kerk) in de hal van De Blije Mare. Het afgelopen jaar hebben we ons laten inspireren door de pelgrimspsalmen. Het heeft een kleurrijke en veelzijdige expositie opgeleverd. In onze gesprekken ging het over de unieke levensweg van ieder mens. Over dat wat belangrijk is onderweg en hoop geeft. Over geloof, twijfel, verlangen. Over de weg van leven en sterven...

Lees meer...

Preken van Jan den Hertog

Omdat er vraag is naar mijn preken, zette ik er opnieuw een aantal bijeen in een boekje: Van je leven een verhaal maken – bijbelse bouwstenen uit vier seizoenen. Het zijn meditaties door het jaar heen: naar Kerst toe, naar Pasen toe, zomertijd, najaar. De teksten lenen zich goed voor individuele of gezamenlijke overweging. Ik hoor dat mijn eerdere boekje wel aan tafel wordt gebruikt, als meditatief moment.

Lees meer...

Zomerschool 2018 - terugblik

'Er is geen andere mogelijkheid dan moed.’ (Maria de Groot)

Zes zomerochtenden lang bogen wij ons onder leiding van ds. Nielspeter Jans over mystieke teksten van Simone Weil, Ida Gerhardt, Dorothee Sölle, Etty Hillesum en Maria de Groot. Daar bleef het niet bij. Nielspeter vlocht ook uitleg over poëzie, muziek en rituelen door de leerochtenden heen. Dat begon de eerste dag al, toen we een gezongen versie beluisterden van ‘Zoals uw geest’ van Maria de Groot.

Lees meer...

Dagtocht naar Hindelopen

Impressie van de dagtocht naar Hindelopen en Workum op 31 augustus 2018

Om 11 uur is iedereen ingestapt, en gaan we met wat regenachtig weer richting Afsluitdijk. Over de Afsluitdijk gereden naar wat men zegt “de mooiste provincie van Nederland”, breekt het zonnetje door. De sfeer in de bus, is zoals altijd, prima in orde.
Onderweg worden we in de bus voorzien van koffie en een grote gevulde koek.

Lees meer...

Kerstwandeling 2017

Vrijdag 15 december organiseerde de Protestantse Gemeente Alkmaar in samenwerking met de Evangelische Kringgemeente 'De Vriendschap', de Evangelische Broedergemeente en de Open Hof voor de achtste keer de kerstwandeling. De 240 deelnemers startten op zes locaties, in en rond de Blije Mare:

Lees meer...

Grote schade aan orgel Lutherse kerk door inbrekers

Dit weekend is er bij een woning op de Baangracht ingebroken. Vanwege het alarm dat afging zijn de inbrekers gevlucht via de deur naar de Lutherse kerk en hebben zij zich in het orgel verstopt. Het pas gerestaureerde orgel heeft hierdoor grote schade opgelopen. De pijpen liggen schots en scheef door elkaar en het bovenklavier is naar beneden getrokken.

Lees meer...

Kennismakingsweekenden van Franciscus en Clara

Deze zomer hebben we bijzonder genoten van de reis naar Assisi samen met ds. Nielspeter Jans en zijn vrouw Doetie. We kwamen op allerlei plekken waar Franciscus met zijn broeders en later ook met de zusters Clarissen geleefd heeft. Het was een inspirerende reis.

Lees meer...

Archief


 

p01
doneer 10