hit counter joomla
181113 Kerkbalans rectanle 300x250 animatie v1

Samen Verder ontvangen via e-mail?

Meld u hier aan!

samenverder

Door u te abonneren op de digitale versie van de SV helpt u om de kosten te drukken en de bezorglast te verminderen.

anbi logo

Dagtocht naar Hindelopen

Impressie van de dagtocht naar Hindelopen en Workum op 31 augustus 2018

Om 11 uur is iedereen ingestapt, en gaan we met wat regenachtig weer richting Afsluitdijk. Over de Afsluitdijk gereden naar wat men zegt “de mooiste provincie van Nederland”, breekt het zonnetje door. De sfeer in de bus, is zoals altijd, prima in orde.
Onderweg worden we in de bus voorzien van koffie en een grote gevulde koek.


Annemiek, onze buschauffeuse, voorziet ons af en toe van informatie, onder andere dat uit Bolsward het nationale slokje Berenburg komt.

We gaan eerst naar het kleine stadje Hindelopen, met maar 800 inwoners. Hier genieten we van een heerlijke lunch in de vorm van een Friese kofsfietafel. Erna hadden we nog wat vrije tijd, om even Hindelopen in te gaan, of op de dijk van het uitzicht te genieten. Het uitzicht is echt Hollands, blauwe zee, met prachtige wolkenpartijen erboven. En natuurlijk schaapjes op de dijk.

Nadat we ons weer allemaal in de bus gesetteld hadden, gingen we richting Workum, naar het Jopie Huismanmuseum. We kregen daar een interessante rondleiding door zeer fanatieke vrijwilligers, zodat er jammer genoeg weinig tijd overbleef om nog even Workum in te gaan. Maar de schilderijen van Jopie Huisman zijn zo indrukwekkend, dat we dat voor lief nemen. En Annemiek was onze redder in nood, want zij had gelukkig nog drinken in de bus.

Via een prachtige landelijke route met veel smalle weggetjes (gelukkig met een goede chauffeuse) komen we weer bij de Afsluitdijk. Terug in Noord-Holland gaan we naar Nieuwe Niedorp, om in restaurant De Rijd te genieten van een heerlijk driegangendiner. Arnold lustte van de toetjes wel pap, zoals we op de foto kunnen zien. Na het diner gingen we moe, maar voldaan weer richting Alkmaar. Het was een zeer geslaagde dag, met dank aan de organisators, begeleiders en Annemiek, onze goede chauffeuse.

A3 poster Adrian Snell 14 april klein

Klik hier voor een vergroting.
Bestel hier kaarten.


alpha


p01
doneer 10