Via deze weg willen we jullie informeren over wat we in 2022 gedaan hebben als Pioniersgroep. Als team hebben we voor 2022 de taken wat opgesplitst in 4 aandachtsgebieden namelijk:
De Huiskerk, De Wandellinkup, De LinkUp Podcast en de Theezakjes actie!
Wij genieten van onze pioniersactiviteiten en zien heel voorzichtig resultaat. Als je alles bij elkaar optelt krijg je toch al wat vruchten aan onze boom.

1. Huiskerk.
In 2022 hebben we Huiskerk-bijeenkomsten gehouden. Ze waren een keer per maand in de huiskamer van Jeroen en Linda met een lunch, mooi thema en heerlijke muziek. Wat kenmerkend is dat de bijeenkomsten voor alle leeftijden zijn en dat er veel met elkaar gepraat werd. De interactie met elkaar is een groot pluspunt voor deze bijeenkomsten. Iedereen kan zo een steentje bijdragen.

linkup wandel2. Wandellinkup
Elke vrijdagochtend om 10 uur verzamelen we bij Geestmerambacht om een wandeling te maken en met elkaar een bijbels thema te bespreken. Het kan zijn een mooie tekst of een bijbels persoon of een bijbels thema. We hebben prachtige gesprekken en kijken er elke week weer naar uit. Welke onderwerpen zijn er zoal besproken vragen jullie je wellicht af. Bijv.: wat is nu die drie-eenheid? Wie was Maria Magdalena? Broers en zussen in de Bijbel, Psalm 131 met het thema rust. Wat zei Jezus aan het kruis? Wat zijn de zeven hoofdzonden. Kwetsbaarheid. Enz enz. teveel om allemaal op te noemen. Vaak sluiten we de wandeling af met een gebed en daarna een kop koffie. Het is een prachtige manier om geloof en vragen hierover met elkaar te delen op een laagdrempelige manier.
Op de startzondag mochten we deze vorm met mensen van de Immanuel kerk delen en liepen we met ongeveer 20 mensen rondom het thema “aan tafel”. Het was prachtig weer en wederom konden we zo al wandelend elkaars gedachten delen in kleine groepjes.

3. LinkUp de Podcast,
Voor wie het nog niet wist, we hebben een eigen podcast. We zijn voorzichtig van start gegaan met twee interviews maar willen er natuurlijk meer maken. Het is mooi om zo verschillende mensen aan het woord te laten over het thema geloof. In 2023 hopen we er meer te maken. Luister mee, we zijn te vinden op Spotify, LinkUp. We kregen met de podcast zo’n 90 bezoekers. Volgende keer weer!

4. De Theezakjes actie.
Gewoon met een theezakje en informatie op straat mensen aanspreken, dat is best spannend maar leverde ook mooie gesprekken op. Ook dat gaan we herhalen in 2023.

Wil je een keer meedoen met een van de activiteiten. Dat kan. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met jullie op.
Indien je denkt, dat is wat voor iemand die ik ken, meld je aan via hetzelfde email adres

Margot Wielinga

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links