ploegleden

 Het is alweer even geleden maar 25 november 2022 ben ik weer teruggekomen uit de Dominicaanse Republiek. En ik had nog geen reisverslag geschreven!
Ik kan zeggen dat het weer een erg goed project is geweest. Het blijft bijzonder dat het na 2½ jaar weer mogelijk was om af te reizen. En wat was het fijn om alle vrienden en bekende weer te ontmoeten.

Deze keer hebben we in het dorp Higuerito gewerkt. Het dorp ligt aan een rivier. Om er te komen moet je twee keer door de rivier. Als het geregend heeft is dat een uitdaging voor de pickup-truck die de groep in etappes wegbrengt. Het dorp heeft geen elektriciteit en geen schoon drinkwater. We hebben 6 huizen en 7 latrines gebouwd. Op de eerste dag werden hartelijk verwelkomd door de bewoners. Ze waren erg blij dat ze eindelijk een nieuwe huis kregen!
Ik heb meegewerkt aan het huis van de familie van Andres en Belkis Perez-de Jesus. Zij hebben 5 kinderen, 3 jongens, 2 meisjes in de leeftijd van 8 t/m 22 jaar. Hun oude huis stond vlak naast het nieuwe en ze hebben heel veel meegewerkt.
Als we aankomen heeft de lokale bouwploeg de fundering en het onderste gedeelte opgemetseld. Vanaf daar is het allemaal houtwerk. En dat doen wij, de groep. Frame maken met balken en daar de planken op. Het zinken dak word door de bouwvakkers gedaan. Als alle wanden klaar zijn wordt de vloer gestort. Op de foto’s is te zien hoe het huis langzaam groeit in een paar dagen. Ons ploegje is daarna verder gegaan met de 6 latrines. Vloertjes storten en huisjes erop. Je komt dan bij veel bewoners en dan zie je hoe hard het nodig is dat we dit doen. Een stevig huis met een betonvloer en een latrine waardoor de ruimte rondom het huis veel minder vervuild. Eigenlijk zou je iedereen een nieuw huis gunnen! Voor nu is er de keuze gemaakt voor deze 6 gezinnen. Maar er zijn nog aanvragen genoeg om huizen te bouwen dus het werk is nog lang niet klaar!
Als het je wat lijkt om ook mee te bouwen, aan het eind van het jaar is er weer een project. Van harte welkom om mee te gaan. Als daarover meer bekend is laat ik het weten.
Voor nu, saludos! Wieke Wijntje Kingma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072-5615631

Meer over Mano a Mano: www.manoamanodomrep.nl
Een gift is welkom! Bankrekening: NL04 TRIO 0391079328
t.n.v. Stichting Mano a Mano, Bolsward

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links