Een persoonlijke noot van Jeroen Otto

LinkUp is nu ruim 3 jaar actief en wat hebben we zoal gedaan en bereikt?
Omdat we 2 maanden voor de coronapandemie aan de slag gingen, zijn veel van onze oorspronkelijke plannen meteen de kliko ingegaan. In deze twee jaren hebben we een aantal jongvolwassenen bereikt met online bijeenkomsten, eigenlijk een mooi succes. Nadat Nederland haar vrijheid stukje bij beetje terugkreeg, liep de belangstelling voor deze online bijeenkomsten ook stukje bij beetje terug.

Hierop zijn we weer naar nieuwe vormen gaan zoeken, gevoed door ons pioniersnetwerk en pioniersbegeleider. Zo staan wij op verschillende locaties theezakjes uit te delen om hierdoor in gesprek te komen met willekeurige mensen. Soms bloeit er iets moois op uit deze op zichzelf al gezegende ontmoetingen, soms raakt iemand betrokken bij een van onze andere activiteiten.
Een andere bijzondere activiteit is onze “wandelclub”. Elke week loopt er een aantal mensen rond het Geestmerambacht om in een wandeling van ruim een uur van gedachten te wisselen over een thema en wat een ieder bezighoudt. Deze gesprekken hebben een gouden randje.
Link up 1En als derde terugkerende activiteit hebben we eens per maand een huiskerkviering. We gebruiken hiervoor de aanrijking van De Huiskerk. Tijdens deze vieringen, waar tussen de 10-15 mensen bij elkaar komen, wordt de oude paaskaars ontstoken en lunchen we eerst gezamenlijk om vervolgens na te denken over een korte schriftlezing. De liederen, die gezongen worden, worden begeleid door gitaar en soms ook andere instrumenten. De bezoekers die hier bijeenkomen, zijn heel divers. De een ziet deze viering als aanvulling op de diensten in de kerk, de ander is (soms al langer) afgehaakt en voor deze is de huiskerk de laatste verbinding met de kerk. Wat ons allen samenbindt, is dat we elkaar echt zien en gehoord weten.
Al met al veel diversiteit aan activiteiten, waarbij wij als kernteam ons gedragen weten door warme harten en gebeden van gemeenteleden, die ons hiermee steunen.
In een overdenking ben ik tot de conclusie gekomen, dat het in het christelijk geloof niet gaat over het einddoel, maar om de weg die we gaan.

Een persoonlijke noot van Trudie Tijssen

Waarom pionier ik in deze tijd in Alkmaar? Omdat ik graag anderen laat delen in de rijkdom die het geloof mij brengt. Het daagt mij uit kansen te zien om dit te doen en deze ook durven te pakken. Dit kunnen mensen zijn die niet (meer) verbonden zijn aan een kerk of die geïnteresseerd zijn in “het spirituele” en onbekend zijn met wat christelijk geloof kan bieden. Of mensen die al met een been buiten onze gemeente staan.
Ik ben dankbaar voor wat we kunnen betekenen in diverse activiteiten die we als LinkUp ondernomen hebben (actie op straat met theezakjes, bijeenkomsten met jongvolwassenen en een op een contacten, huiskerkbijeenkomsten enz.)
De trainingen waar we anderen uit pioniersgemeenschappen ontmoeten geven mij hoop en inspiratie voor de toekomst van Gods gemeente in Nederland.

Nieuwsgierig geworden of wilt u het een keer zelf meemaken? Neem dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links