Eerst vertellen we u dat onze kringloopwinkel CYAN failliet is gegaan. Geert is er erg druk mee geweest. Nu moeten we op zoek naar andere mogelijkheden. Dat valt niet mee. De overige kringloopwinkels, waaronder Dorcas in Broek op Langedijk, vinden onze fietsen van te weinig kwaliteit om in hun winkels te presenteren. Ook Rataplan, HVO en Second Chance in Heerhugowaard voelen niets voor onze samenwerking. Jammer. Alleen de evangelische kringloopwinkel Enjoy uit Heerhugowaard leeft met ons mee en heeft vanuit hun bestuur een alternatief.

Maar dat vraagt erg veel extra inspanning van ons team. We zouden dan twee extra hulpkrachten nodig hebben voor de verkoop. Wat nu?
We hebben overlegd met het COA of we toch de fietsen niet direct aan de asielzoekers mogen verstrekken tegen een kleine vergoeding om onze kosten te dekken. Dat geeft voor u als gemeente ook de meeste voldoening, lijkt ons. Dit wordt nu in de organisatie doorgesproken. Maar er zitten wel organisatorische haken en ogen aan voor het COA. Ze hebben het al zo druk en dit is weer extra werk. En komt er ook niet een te grote druk op ons team? Het moet ook allemaal nog leuk blijven!
We zijn druk bezig welke alternatieven er nog voorhanden zijn. Dat komt zeker in onze vergadering van 30 juni aan de orde. We hopen op een goed verloop. Volgende keer berichten wij u verder over dit onderwerp.

Bericht uit de werkplaats.
We hadden vijftien bakjes met van alles en nog wat op de werktafel en in het bureau. In acht bakjes zat precies dezelfde chaos aan schroeven, doppen, moeren, fittingen, kettingspanners, parkers, etc., etc. Nu hebben we het allemaal uitgezocht en in aparte overzichtelijke bakjes neergezet. Dat werkt een stuk eenvoudiger. Verder hebben wij, maar ook de omstanders, last van de warmte en de felle zonneschijn. We overwegen een soort partytent aan te schaffen die gemakkelijk op en af te breken is.
Verder hadden kwajongens op het COA de stekker van mijn fietsendrager eruit getrokken en dat ontdekte ik pas toen ik met de auto in Alkmaar aankwam. Pech van € 100,-

Mocht u een fiets willen doneren, belt u naar: Theo Bruin, telefoon 072 512 42 02 of 06 10 19 68 85.
Anno Bos verzorgt het ophalen van fietsen uit Alkmaar-Noord en ik doe Alkmaar-Zuid.

Hartelijke groet van Theo Bruin, Anno Bos en Geert Jongsma van het “Fietsproject voor kinderen van Asielzoekers”.

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links